Podravka prvi rival na turniru u Koprivnici

Prvi rival večeras je šampion Hrvatske (20 časova), a za sjutra je zakazan dvostruki program - u 9.30 je suparnik Hipobanka, a u 18 sati počinje meč sa Krimom
0 komentar(a)
podravka_1, Foto: V. BELOJEVIĆ
podravka_1, Foto: V. BELOJEVIĆ
Ažurirano: 30.08.2013. 14:38h

Po starom, dobrom običaju, rukometašice Budućnosti u pripremama ne preskaču gostovanje u Koprivnici. Podgoričanke će danas i sjutra nastupati na tradicionalnom memorijalnom turniru „Josip-Bepo Samardžija”, a rivali će biti učesnici Lige šampiona - domaća Podravka, prvak Austrije Hipobanka i najdominantnija slovenačka ekipa Krim.

Prvi rival večeras je šampion Hrvatske (20 časova), a za sjutra je zakazan dvostruki program - u 9.30 je rival tim iz predgrađa Beča, a u 18 sati počinje meč sa Krimom. S obzirom na to da je raspored „natrpan” i da su u pitanju prijateljske utakmice, rezultat nije u prvom planu...

"Svakako da rezultat nije prioritetan, ali je sigurno da nijedna ekipa ne izlazi na teren da izgubi. Igraćemo tri utakmice praktično u 20 sati, zbog čega ni na jednoj nećemo moći da igramo u punom sastavu čitavo vrijeme. Sve djevojke će dobiti prostor, možda će to uticati na rezultate", kaže Dragan Adžić.

Trener „plavih” ne može da računa na Kamilu Dalbi, koja je povrijedila skočni zglob, a u Hrvatsku je otišla Kristina Neagu, ali neće igrati jer nije dovoljno oporavljena. U Podgorici su ostale Biljana Pavićević (radi po posebnom programu nakon operacije koljena) i Suzana Lazović (potpuno van treninga poslije zdravstvenih problema).

"Posebno mi je žao što Dalbi nije sa nama, jer bi joj značilo da igra što više u oba pravca. Iskoristićemo sastav koji je tu, a mislim da će nam ovaj turnir dobro doći. Igramo sa ozbiljnim ekipama, učesnicima Lige šampiona, a ovi mečevi dolaze u pravi čas".

Budućnost je u ovom prelaznom roku dovela pet igračica - Dalbi, Neagu, Ruskinju Irinu Nikitinu, Poljakinju Kingu Bizdru i bivšu golmanku Podravke, Martu Žderić.

"Odnos svih igračica je dobar, posebno Dalbi i Kinge. Irina nije igrala odbranu u Rusiji i potrebno je još vremena da fizički ojača kako bi mogla da igra u oba pravca. O Neagu će više moći da se kaže kad krene sa pravim radom, dok je Marta iz naše škole rukometa i najbolje se adaptirala".

Do početka Lige šampiona i meča sa poljskim MKS Lublinom u „Morači” je ostalo preko mjesec, što je sasvim dovoljno vremena da se „plave” spreme. U tome će im pomoći i mečevi u Regionalnoj ligi, a prvi je već u nedjelju protiv Zagorja.

"Osjetilo se da ekipa nakon Mediteranskih igara nije imala dovoljno odmora, zbog čega je bilo određenog „iskakanja” iz priprema. Potrebno nam je još vremena, ali ima sasvim dovoljno dana do oktobra da normalizujemo formu", zaključio je Adžić.

DanasHipobanka - Krim (18)Podravka - Budućnost (20)

SjutraBudućnost - Hipobanka (9.30)Podravka - Krim (11)Budućnost - Krim (18)Podravka - Hipobanka (20)

Lovćen na dvomeču sa Bosnom

Nakon dvomeča sa Goraždem i utakmica sa Napretkom, Planinkom, Jastrepcem i Željezničarem na TV turniru u Blacu (četiri pobjede, remi i poraz), rukometaši Lovćena imaju nove provjere - puleni Kasima Kamenice sastaće se sa Bosnom.

Mečevi u Sarajevu zakazani su danas u 16 časova i sjutra u 10. Cetinjani su na put ka Sarajevu krenuli u 9 sati, a u autobusu nije bilo crnogorskog reprezentativca Gorana Lasice, koji je povrijedio skočni zglob.

Bonus video: