Lovćen poražen od srpskog drugoligaša, za 3. mjesto sa Željezničarom

Izabranici Kasima Kamenice su podbacili u polufinalu turnira, izgubivši meč od domaćina, srpskog drugoligaša Jastrepca, nakon sedmeraca sa 28:27 (24:24, 13:10).
1 komentar(a)
Marković, Foto: Boris Pejović
Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.08.2013. 16:40h

Rukometaši Lovćena igraće za treće mjesto na 19. međunarodnom „TV turniru Blace 2013“ – izabranici Kasima Kamenice su podbacili u polufinalu turnira, izgubivši meč od domaćina, srpskog drugoligaša Jastrepca, nakon sedmeraca sa 28:27 (24:24, 13:10).

U penal seriji, za Lovćen su bili kobni promašaji Marka Draškovića u prvoj, te kapitena i najboljeg pojedinca susreta Igora Markovića u četvrtoj seriji, dok su domaći rukometaši bili precizini u svim šutevima.

Cetinjani su samo dva puta vodili na meču, sa 22:21 i 24:23, a domaćin je izjednačio i izborio sedmerce sekundu prije kraja.

Kao na meču sa Planinkom, Lovćen je odigrao ispod očekivanja, pa je za očekivati da će nakon turnira u Blacu uslijediti analiza stručnog štaba i procjena da li svako od igrača koji su došli u Lovćen ovog ljeta zaista i predstavljaju pojačanja.

Do sada pojedinci nijesu opravdali očekivanja, u proteklih pet kontrolnih mečeva...

Protiv Jastrepca je najefikasniji bio Marković sa 11 golova, Bogdan Nikolić je dodao četiri, Alen Kulenović tri, Draško Kaluđerović i Danijel Vukićević po dva, te Lukaš Arčuk, Milan Popović, Ivan Radović, Stefan Čizmović i Vukan Lipovina. Hadžić je sa šest golova bio najefikasniji u ekipi Jastrepca.

Cetinjani će sjutra (16.30 časova) u meču za treće mjesto igrati sa Željezničarem.

Lovćen je prijepodne remizirao sa Planinkom iz Kuršumlije 29:29 (12:15), u drugom kolu takmičenja po grupama.

Golom kapitena Igora Markovića, 20-tak sekundi prije kraja, Cetinjani su izbjegli poraz u meču u kojem je Planinka vodila tokom skoro svih 60 minuta (najveća prednost je bila 14:9 u prvom poluvremenu).

Trener Kasim Kamenica je, međutim, u ovom duelu odmarao dosta prvotimaca, čuvajući snage za popodnevni polufinalni duel sa Jastrepcem, koji je zauzeo drugo mjesto u drugoj grupi.

Lovćen je, naime, uz pobjedu protiv Napretka, zauzeo prvo mjesto u grupi A.

Iako je igrao samo drugo poluvrijeme, Marković je bio najefikasniji u ekipi Lovćena sa osam golova, Ačruk, Popović, Kaluđerović i Peruničić su dodali po tri, Vukićević, Lasica, Čizmović po dva, te Kulenović, Nikolić i Mirko Radović po jedan.

Bonus video: