Cetinjani će pričekati na evropski meč, Lovćen sa Makabijem oba puta u Izraelu

"Mi jedva “sklapamo” kraj sa krajem, pa smo, nažalost, morali da donesemo ovakvu odluku”, rekao je “Vijestima” predsjednik Lovćena
2 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2013. 21:37h

Iako su iz Lovćena najavljivali da će nakon skoro četiri godine pauze (i igranja samo u gostima po dva meča) ove sezone, konačno, kod kuće igrati jedan evropski meč, ljubitelji rukometa u prijestonici će, ipak, morati da sačekaju.

Finansije su opet pobijedile sportsku stranu – naš šampion će oba meča sa Makabijem odigrati u Izraelu, u Tel Avivu, 16. i 17. septembra.

“Planirali smo da revanš sa Makabijem igramo na Cetinju, ali su sve to su ogromni troškovi. A mi jedva “sklapamo” kraj sa krajem, pa smo, nažalost, morali da donesemo ovakvu odluku”, rekao je “Vijestima” predsjednik Lovćena Dragan-Cogo Ražnatović.

Interesantno, Lovćen je, kako i dalje stoji na sajtu Evropske rukometne federacije, zakazao revanš meč sa Makabijem na Cetinju za 17. septembar (19 časova), ali su se u cetinjskom klubu predomislili.

U ovakvim situacijama to znači da će odlazak u Tel Aviv na dva meča Lovćen koštati ukupno manje nego da je revanš igrao kod kuće, možda i znatno manje, ako su Izraelci odlučili da se "otvore" i sebi uvećaju šanse za prolaz. Ostaje da se vidi da li Lovćen ima snage da se i na strani izbori za prolaz, ili je ovim potezom "prežaljena" Evropa već na startu...

Podsjećanja radi, Lovćen je posljednji evropski meč na Cetinju odigrao 14. novembra 2009. godine, kada je na svom parketu dočekao francuski Tremble, u prvom meču 3. kola Kupa kupova.

Nakon toga su Cetinjani, zbog finansijskih razloga, prihvatali da igraju u gostima i mečeve, pa nema dileme da su se ljubitelji rukometa u prijestonici uželjeli evropskog rukometa.

Ako prebrodi Makabi, Lovćen će u drugom kolu kvalifikacija za EHF kup igrati protiv makedonskog Zomimaka iz Strumice...

Bonus video: