Kadetkinje poražene i od Rumunije, boriće se za plasman od 5. do 8. mjesta

Izabranice Maje Savić doživjele su treći poraz na šampionatu, drugi u glavnoj rundi, a imaju i dvije pobjede
1 komentar(a)
Crna Gora - Rumunija, Foto: Eurohandballpoland2013.pl
Crna Gora - Rumunija, Foto: Eurohandballpoland2013.pl
Ažurirano: 21.08.2013. 16:51h

Kao protiv Portugala, loše drugo poluvrijeme, koštalo je trećeg poraza žensku kadetsku reprezentaciju Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, drugog u glavnoj rundi.

Izgubljen meč protiv Rumunije (27:22) nema rezultatski značaj, jer su obje ekipe prije ovog duela izgubile šanse za polufinale, i obje će u borbu za plasman od 5. do 8. mjesta.

Međutim, ovaj poraz, nakon slabe igre i u napadu, a posebno odbrani, i pored tri odbranjena sedmerca Ljubice Nenezić, može psihološki uticali na sastav Maje Savić u završnici šampionata Evrope…

"Igrali smo dobro na početku meča, kasnije više nijesmo. Ne znam zašto, možda više poštujemo druge nego sebe. Očekivala sam više od ovog meča, pošto smo ponovo mogli da računamo na pravu Đurđinu Jauković. Ona je, konačno, počela da igra. Ne znam, možda je prije ovog meča bila uplašena, pa nije pokazala ono što zna. Dobili smo nju, ali smo izgubili meč. Odbrana je bila loša, napad takođe, a napravili smo i puno tehničkih grešaka", rekla je selektorka Maja Savić.

Crna Gora je vodila tokom čitavog prvog poluvremena, u nekoliko navrata i tri razlike, posljednji put u 27. minutu sa 13:10. Tu su zapravo i stale, jer je Rumunija u finišu prvog i početkom drugog poluvremena serijom od 5:0 stigla do prednosti od 15:13, i vođstvo više nije ispuštala do kraja meča.

Odluka je pala između 48. i 54. minuta, kada je Rumunija napravila seriju od 4:0 za nedostižnih 23:18…

"Teška utakmica za nas. Počeli smo dobro, ali u drugom poluvremenu smo odigrali loše, zbog čega je Rumunija i pobijedila", istakla je Đurđina Jauković.

Crna Gora prvi meč za plasman od 5. do 8. mjesta igra u petak (15.30) protiv Norveške. U prvom susretu sastaju se Rumunija i Hrvatska. Pobjednici će u nedjelju igrati za peto, a poraženi za 8. mjesto.

Najzad, u polufinalu se sastaju Danska – Švedska, odnosno Portugal - Rusija.

Crna Gora – Rumunija 22:27 (13:12)

Gdinja – Sportska dvorana: „Vidoviskova“. Gledalaca: oko 200. Sudije: Lilipea i Kul (oboje iz Estonije). Sedmerci: Crna Gora 3 (2), Rumunija 6 (3). Isključenja: Crna Gora 6, Rumunija 2 minuta.

Crna Gora: Nenezić, Rajković, Ujkić, Grbić 1, Prelević, Čavlović, Muratović, Stanković, Ristić, I. Pavićević 2, J. Pavićević, Senić, Jauković 11, Agović 1, Malović 7, Arsenijević.

Rumunija: Jon, Roska, Kurment, Vartik, Bontea, Abed Kader 6, Voina, Andrei 6, Dindligan 5, Kraju, Onikas, Ilie 2, Vasiliu, Laslo 7, Korban 1, Karasol.

Bonus video: