OKOM STATISTIKE

Đurđina Malović najbolji strijelac prve faze EP, bek Vanesa Agović najbolji golman!?

Malović, za koju stručnjaci tvrde da predstavlja pravi biser ne samo crnogorskog rukometa, u tri meča faze takmičenja po grupama, postigla je 24 gola
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2013. 22:22h

Milena Knežević je 2007. godine na Evropskom prvenstvu za kadetkinje bila najbolji strijelac šampionata sa 65 golova.

Još jedna mlada crnogorska rukometašica na dobrom je putu da pokuša da ponovi njen uspjeh – desni bek naše kadetske selekcije Đurđina Malović najbolji je strijelac prve faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Poljskoj sa 24 gola, prosječno osam po meču.

Malović, za koju stručnjaci tvrde da predstavlja pravi biser ne samo crnogorskog rukometa, u tri meča faze takmičenja po grupama, imala je procenat šuta od 47 odsto.

Po gol manje od Malovićke postigle su Rumunke Andrei i Laslo, te Hrvatica Kalaus.

Da oni koji rade statistiku na šampionatu ne prate baš najbolje zbivanja na terenu, govori i podatak da je Vanesa Agović, najbolji golman prve runde po procentu odbrana!?

Vanesa, kćerka selektorke kadetkinja, legendarne Maje Savić, po statistici Poljaka, naime, odbranila je devet od 17 šuteva, i ima odličnih 53 posto uspješnih odbrana!

Problem je, međutim, u tome što Vanesa igra na poziciji beka, i što je, valjda, do sada jedino na treningu stajala na gol-liniju. U Poljskoj sigurno nije...

Podsjećanja radi, "crvene" su se plasirale u glavnu rundu EP, među osam najboljih ekipa Starog kontinenta, što je najbolji rezultat na kadetskim šampionatima (2007. godine je Crna Gora zauzela 13. mjesto).

Crna Gora prvi meč drugog kruga igra sjutra sa Portugalom, od 17 časova.