Kadetkinje savladale Holandiju i plasirale se u glavnu rundu

Izabranice Maje Savić su danas savladale Holandiju 19:17 (8:9), u utakmici 3. kola, i zauzele drugo mjesto u grupi B sa dvije pobjede i remijem
4 komentar(a)
Kadetkinje Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Kadetkinje Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.08.2013. 13:22h

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore izborila je plasman u glavnu rundu Evropskog prvenstva u Poljskoj - izabranice Maje Savić su danas savladale Holandiju 19:17 (8:9), u utakmici 3. kola, i zauzele drugo mjesto u grupi B sa dvije pobjede i remijem.

Kadetkinje su, tako, već ostvarile najbolji plasman na prvenstvima Evrope, pošto je Crna Gora, u prvom i jedinom prethodnom učešću, 2007. godine u Slovačkoj, zauzela 13. mjesto...

"Ovo je bila teška utakmica za nas, moja ekipa je pokazala veliko srce i borbenost, ali nijesmo igrali onako kako smo htjeli. Tražila sam pravu postavu, zbog čega sam tokom 60 minuta napravila dosta promjena. Sve u svemu, srećni smo jer smo među osam najboljih na šampionatu", rekla je nakom meča selektorka Maja Savić.

"Crvene" su savladale i Francusku, dok su poražene od Danske, koja je zauzela prvo mjesto u grupi, sa sve tri pobjede, a danas je bila bolja i od Francuske sa 35:26 (17:12).

Holandija je bila u vođstvu do 40. minuta, kada je imala i dva gola prednosti, ali su Đurđina Malović i drugarice u posljednjoj trećini meča "stisle" u odbrani i na kraju stigle do važne pobjede.

"Znale smo da moramo da pobijemo u ovom meču, poraz bi, praktično, značio kraj prvenstva za nas. Protiv Holandije nijesmo odigrale našu najbolju utakmicu, ali se nadam da ćemo pokazati naše pravo lice u glavnoj rundi", rekla je Itana Grbić.

Crna Gora će u glavnoj rundi, u koju ulazi bez bodova (Danska prenosi dva), igrati u grupi 1 (takođe u Gdinji) sa dvije prvoplasirane ekipe iz grupe A, Portugalom (dva boda) i Rumunijom (bez bodova).

Sjutra je na EP slobodan dan, a Crna Gora naredni meč igra u utorak (17 časova) sa Portugalom.

Crna Gora – Holandija 19:17 (8:9)

Gdinja – Sportska dvorana: „Vidoviskova“. Gledalaca: oko 100. Sudije: Krkačev i Koleski (obojica iz Makedonije). Sedmerci: Crna Gora 5 (5), Holandija 1 (0). Isključenja: Crna Gora 6, Holandija 12 minuta.

Crna Gora: Nenezić, Rajković, Ujkić 3, Grbić 4, Prelević, Čavlović, Muratović 2, Stanković, Ristić, I. Pavićević 2, J. Pavićević, Senić, Jauković 1, Agović 2, Malović 5, Arsenijević.

Holandija: Duijindam, Van Liuven, Hogenbom, Van Hese, Hagerti 3, Nojvenveg 4, Rijks, Nordink 2, Zvinkels, Viser, Mejer, Amega 1, Zengerink, Van Rosum, Van Buren 3, Bonkapm 2.

Bonus video: