Abramović napustio prvi tim, čeka se promocija Kamenice

"Prijateljski smo završili taj razgovor, pružili ruku jedan drugome, i sve je ok", rekao je Abramović
2 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2013. 14:12h

Kako god da se završe pregovori sa Kasimom Kamenicom (“Vijestima” je još juče rečeno da je 95 posto završen posao oko njegovog dolaska na Cetinje), Zoran Abramović neće ostati u stručnom štabu prvog tima Lovćena.

Ovo je epilog današnjeg razgovora Abramovića, koji je vodio ekipu od početka novembra prošle sezone nakon odlaska Pera Miloševića (osvojio duplu krunu i zauzeo šesto mjesto u SEHA ligi) i predsjednika cetinjskog kluba Dragana Ražnatović, nakon kojeg je sporazumno odlučeno da Ambramović više ne nastavi rad u prvom timu.

“Normalno je da svaki predsjednik kluba, koji je najodgovorniji čovjek u klubu, bira ko će da bude trener koji će da ispuni njegove ciljeve i zadatke. Isto tako i ja biram igrače sa kojima ću da napravim rezultat. Tu, dakle, nema nikakve ljutnje, sve ja to shvatam. Ražnatović je prvo razgovarao sa Vujovićem, sada razgovara sa Kamenicom. Moram da priznam da me sve to malo zaboljelo, jer sam bio napravio plan priprema, a onda se pojavila prvo mogućnost da dođe Vuja. Samo zbog toga sam nekoliko dana odložio početak priprema, jer mi je bilo nelogično da radim pripreme nekoliko dana, a onda da dođe Vuja da me pomjeri. Ponavljam, samo zbog toga je odložen početak priprema, a ne navodno zbog nekih neisplaćenih plata. Jednostavno, čekao sam epilog razgovora sa Vujovićem”, odgovorio je “Vijestima” Abramović kada smo ga pozvali da prokomentariše svoj status u prvom timu.

Kako kaže, kad već nije dogovoreno sa Vujovićem, Abramović je očekivao da se sa njim obavi razgovor.

“Ali, onda su počele priče oko Kamenice, i ja sam shvatio da se nema povjerenja u mene. Ražnatović mi je danas rekao da se ne radi o nepovjerenju, već da Lovćenu treba zvučno trenersko ime. Ja sam mu rekao da u sebe imam povjerenja, da smatram da ne bih ni preuzeo ekipu kojoj se prošle sezone dugovalo pet-šest plata i sa njom napravio rezultat da nijesam vjerovao u sebe. Pobijedili smo i Vardar, pobijedili smo i Nekse u gostima (čiji je trener bio Kamenica, prim. a.), savladali smo i Zagreb, osvojili duplu krunu. Znam da je dupla kruna bila izvjesna, ali vjerujte da je u uslovima u kojima sam radio mnogo izvjesniji bio štrajk. Na mnogo sam stvari zažmurio, i okrenuo glavu da ne vidim, morao da balansiram da bih sve doveo do kraja", nastavlja Abramović.

I Abramović je potvrdio da mu je predsjednik Lovćena rekao da je sa Kamenicom skoro sve dogovoreno.

“Kad sam ušao u razgovor sa Ražnatovićem, nijesam imao tu informaciju da li je ili nije, ali sam mu rekao da ja neću biti trener u prvom timu bez obzira da li Kamenica dolazi ili ne. Ražnatović mi je ponudio da budem pomoćnik Kamenice, ali sam to odbio. Pošto smatram da sam svojim odnosom prema klubu, posvećenosti klubu, radom zaslužio, tražio sam da mi se nađe mjesto u mlađim kategorijama, prvenstveno u kadetskom uzrastu, generaciji koju sam vodio, što sam i dobio. Prijateljski smo završili taj razgovor, pružili ruku jedan drugome, i sve je ok", rekao je Abramović i podsjetio na poznatu izreku "da postoje dvije vrste trenera, onaj koji je već smijenjen i onaj koji će biti smijenjen".

Abramović nije prihvatio ni da počne sa treninzima sa ekipom dok se ne izabere novi trener.

“Predložio sam da moj dosadašnji pomoćnik Goran Vujović nastavi sa tim radom, a ja ću biti spreman da mu privatno pomognem sve što mu bude trebalo”, zaključio je Abramović, i najavio da će se dana pozdraviti i sa ekipom sa kojom je radio dvije godine, prvo kao pomoćnik Pera Miloševića.

U 16 časova je sastanak ekipe, a pola sata nakon toga bi trebao da bude održan i prvi trening. Ostaje da se vidi hoće li tako i biti...

Galerija

Bonus video: