Kamenica i zvanično novi trener Lovćena

"Dogovor je na obostrano zadovoljstvo, vjerujem da smo napravili pravi potez, i sada možemo da se okrenemo kompletiranju igračkog kadra", rekao je za "Vijesti" Ražnatović
1 komentar(a)
Kasim Kamenica, Foto: Zoran Đurić
Kasim Kamenica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.07.2013. 22:27h

Sada je i zvanično - kao što su “Vijesti” najavile, Kasim Kamenica novi je trener Lovćena. Bivši selektor Crne Gore večeras je potvrdno odgovorio na ponudu cetinjskog kluba.

Kako nam je kazao predsjednik Lovćena Dragan Ražnatović, bivši selektor Crne Gore se obavezao na jednogodišnju vjernost...

"Dogovor je na obostrano zadovoljstvo, vjerujem da smo napravili pravi potez, i sada možemo da se okrenemo kompletiranju igračkog kadra", rekao je za "Vijesti" Ražnatović, i dodao da će Kamenica za nekoliko dana stići na Cetinje.

Kamenica je, podsjećanja radi, bio v.d. selektora Crne Gore u jednoj akciji, sredinom januara 2010. godine, u prvoj rundi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U italijanskom Alkamu, nije uspio sa “crvenima” da izbori baraž, jer je Crna Gora imala polovičan uspjeh, pobjedu protiv Italije i poraz od Grčke, koja je prošla dalje sa dvije pobjede.

Nakon toga, Kamenici nije produžen mandat, a otišao je a da nije dobio ništa od dogovorenih uvećanih dnevnica...

Osim Crne Gore, Kamenica je bio i selektor Bosne i Hercegovine i Slovenije, a u istoriji jugoslovenskog rukometa ostao je upisan zlatnim slovima kao trener zlatne omladinske reprezentacije Jugoslavije, koja je 13. decembra 1987. godine godine u Rijeci osvojila titulu prvaka svijeta (generacija u kojoj su, između ostalih, igrali Goran-Beli Stojanović, Dejan Perić, Vladimir Jelčić, Senjanin Maglajlija, Istok Puc, Alvaro Načinović, Ivica Obrvan, Igor Butulija, Ratko Tomljanović, Bruno Gudelj...).

Udario temelje velikog Zagreba

Bio je golman, a potom i trener Borca iz Uroševca, nakon kojeg je u svojoj bogatoj i uspješnoj trenerskoj karijeri, između ostalih, trenirao muške klubove Pelister, Mladost (Bogdanovci), Zagreb, Partizan, Prule, Celje, Bosnu, te ženski klub Kometal iz Skoplja…

Kamenica je vodio Pelister u vrijeme čuvene generacije na čelu sa Pepijem Manaskovim (1985. - 1988), koja bi bila možda i najbolja u bivšoj Jugoslaviji da u to vrijeme nije postojala Metaloplastika, koja je i u evropskim okvirima bila nepobjediva.

Nakon toga je preuzeo Zagreb (januara 1988. godine), i u prvoj godini uveo Zagrepčane u Prvu ligu i udario temelje najboljoj generaciji Zagreba i od prosječnog kluba napravio šampiona Jugoslavije (1989.). Rezultati njegovog rada u Zagrebu su se osjetili i nakon njegovog odlaska, prije svega osvajanjem dvije titule prvaka Evrope (1992. i 1993. godine).

Sa slovenačkim Pruleom, klubom iz predgrađa Ljubljane, bio je šampion Slovenije 2002. godine, a u narednoj sezoni je sa istim klubom stigao do polufinala Lige šampiona.

Plata do kraja nedjelje, stiže Danijel Vukićević

Iako bez prvog trenera, igrači su danas od 16.30 časova odradili prvi trening u cetinjskoj dvorani, a vodio ga je pomoćni trener Goran Vujović.

Predsjednik Dragan Ražnatović se izvinio igračima za kašnjenje isplate jedne (od pet) obećane zaostale plate do početka priprema.

Prvi čovjek cetinjskog kluba je igračima saopštio da će platu dobiti do 5. avgusta.

"Osim domaćih trofeja, koji ne dolaze u pitanje, cilj je da u SEHA ligi ostvarimo rezultate na nivou prošlosezonskih, da budemo šesti ili sedmi. U EHF kupu da doguramo što je dalje moguće, jer nam je žrijeb naklonjen", rekao je Ražnatović.

Od igrača koji su se produžili saradnju za narednu sezonu jedino se nije pojavio srednji bek Bogdan Nikolić (porodični razlozi), a na prozivci je bio Poljak i Poljak Lukaš Ačruk, lijevi bek (prošle sezone igrao u Zaglebju), momak Kinge Bizdre, nove rukometašice Budućnosti, prvo pojačanje Lovćena za narednu sezonu.

Drugo pojačanje Lovćena trebao bi da bude i 22-godišnji Pljevljak Danijel Vukićević (lijevi/srednji bek, ponikao u Rudaru, igrao i u šampionskoj Budućnosti), bivši kadetski i juniorski reprezentativac Crne Gore, koji je prošlu sezonu proveo u Slogi iz Doboja (prošle sezone je bio rival Cetinjana u Beogradu na kvalifikacionom turniru u kvalifikacijama za Ligu šampiona), i koji će se sjutra pojaviti na treningu.

Kako nam je kazao sportski direktor Lovćena Željko-Ziko Petričević, Lovćen će kontaktirati i 25-godišnjeg pivota Vuka Lazovića, koji je ponikao u Partizanu, a prošlu sezonu proveo u Vardaru, da bi provjerio njegovu spremnost i slobodu da pojača Lovćen.

Ražnatović nam je potvrdio da još uvijek nije dobio definitivan odgovor od Marka Jovetića i Nemanje Grbovića da li su definitivno napustili klub ili postoji mogućnost da se saradnja nastavi, iako su obojica više okrenuti odlasku u inostranstvo…

Bonus video: