Rukometašice Budućnosti od danas na Kopaoniku

Ekipa će na Kopaoniku, naravno, raditi na podizanju nivoa fizičke spreme, ali neće nedostajati ni rada na rukometnim segmentima.
0 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2013. 21:40h

Nakon dana odmora, i dva dana relaksacije u etno selu "Izlazak" u Rudinicama, u Pivi, rukometašice Budućnosti danas su pripreme za narednu sezonu nastavile na Kopaoniku, u Brzeću, gdje će Podgoričanke trenirati narednih desetak dana.

Ekipi se od petka priključilo šest igračica koje su imale poštedu zbog nastupa na Mediteranskim igrama u Mersinu - Milena Knežević, Radmila Petrović (eks Miljanić), Majda Mehmedović, Dragana Cvijić, Elena Gjorgijevska i Katarina Ježić.

"U uvodnoj sedmici priprema u Podgorici djevojke koje su igrale na Mediteranskim igrama su dobile malo odmora, a ostatak ekipe je počeo sa uigravanjem za izazove koji nas očekuju. Radili smo veoma kvalitetno, obavili smo potrebna testiranja i zadovoljan sam pristupom igračica koji je bio na potrebnom nivou. Imali smo i prijatan boravak u etno selu "Izlazak" i rafting Tarom, svima je taj izlet izuzetno prijao zbog stvaranja timske atmosfere i upoznavanja sa novim igračicama, tako da sam zadovoljan i tim dijelom. Od ponedjeljka počinjemo sa ozbiljnim radom, sve djevojke su svjesne da nas očekuju naporne pripreme. Veliki izazovi su pred nama jer je ekipa promijenjena, a takođe, i očekivanja su velika. Vjerujem i da ćemo taj dio priprema odraditi na najbolji način", kaže trener Dragan Adžić.

Ekipa će na Kopaoniku, naravno, raditi na podizanju nivoa fizičke spreme, ali neće nedostajati ni rada na rukometnim segmentima.

"Program koji su djevojke dobile i koji je trebalo da odrade u pauzi između dvije sezone, sprovele su kako treba tako da smo već prve sedmice priprema, neke segmente treninga posvetili rukometnoj igri. I u narednom periodu većina treninga će biti posvećena rukometu, a odradićemo i kondicionu pripremu, gdje su gotovo svi elementi rukometni i kroz njih ćemo podizati nivo forme. Biće dosta rukometa i neće biti neinteresantno, a naporno mora biti jer su veliki izazovi pred nama", zaključio je Adžić.

Prve kontrolne mečeve u pripremnom periodu, Budućnost će imati 13. i 14. avgusta protiv ruske Astrahanočke, za koju nastupa crnogorska reprezentativka Marija Jovanović.

Isti rivali odmjeriće snage i 18. i 19. avgusta, a 20. i 21. avgusta, crnogorski šampion će imati provjere protiv reprezentacije Italije.

Budućnost će 30. i 31. jula nastupiti na turniru "Josip Samaržija Bepo" u Koprivnici, na kojem će pored domaćina Podravke, učestovati još austrijski Hipo i slovenački Krim.

Bonus video: