Ništa od Lovćena, Vujović preuzima Al Šabab

"Nije dovoljna dobra volja samo Dragana Ražnatovića, njegova želja i htijenje. Nije to dovoljno da sve funkcioniše kako valja", rekao je za “Vijesti” Vujović
3 komentar(a)
Ažurirano: 27.07.2013. 11:14h

Dobra volja i velika želja obje strane nije bila dovoljna – proslavljeni crnogorski trener Veselin Vujović, ipak, iduće sezone neće biti trener Lovćena, epilog je sinoćnjih razgovora u Sarajevu, koji su imali nekada najbolji svjetski rukometaš i predsjednik Lovćena Dragan Ražnatović, tokom polufinalnih mečeva na juniorskom Svjetskom prvenstvu.

“Nažalost, nijesmo se dogovorili, nijesmo mogli da ispunimo njegove uslove. Razlika je, ipak, velika, a Lovćen je ponudio uslove koji su u ovom trenutku iznad naših realnih mogućnosti, na nivou situacije u klubu od prije pet-šest godina. Žao mi je, imao sam veliku želju da Vuja ponovo dođe u Lovćen. U svakom slučaju, želim mu sve najbolje u nastavku karijere", rekao je “Vijestima” Ražnatović.

I Vujović žali što nije došlo do dogovora sa klubom u kojem je napravio prve igračke korake…

“U Lovćenu, mogu da kažem ukupno i u crnogorskom rukometu, pogotovo u muškom, trenutno je situacija bez organizacije i pomalo haotična. Ja sam rekao neke svoje uslove, i tražio neke garancije da u tom projektu, koji Lovćen treba da pravi, mnogo stvari treba da bude postavljeno na svoje mjesto. To mi, međutim, u ovom trenutku niko nije mogao garantovati, jer je za to povrebno vrijeme. Nije dovoljna dobra volja samo Dragana Ražnatovića, njegova želja i htijenje. Nije to dovoljno da sve funkcioniše kako valja", rekao je za “Vijesti” Vujović.

Vujović je, podsjećanja radi, bio trener Cetinjana u sezoni 1998/1999, kada je prvenstvo prekinuto pet kola prije kraja, zbog NATO bombardovanja, kada je Lovćen bio drugi na tabeli, sa šansama da na kraju bude i šampion.

“I pored patriotskog motiva i želje da dođem da pomognem, ja stvarno nijesam bio spreman da ulazim u neke projekte, gdje ne bih mogao da stanem pred igrače ako oni ne bi primili platu jedan, dva ili tri mjeseca, i da od njih tražim maksimum zalaganja i maksimum rezultata. Da eventualno kažnjavam igrača zbog nesportskog ponašanja ili gesta, a da on nije tri mjeseca primio platu. U toj situaciji bih sebe limitirao na ljudskom i sportskom planu, i nisam bio u stanju da u ovom trenutku to prihvatim. To ne znači da je ovo “zbogom” ili raspad sistema, samo treba sačekati bolja vremena, iskreno i pošteno sagledati činjenice, pa ući u neki takav projekat”, dodaje Vujović.

Kad već nije postigao dogovor sa Lovćenom, Vujović je odlučio da prihvati finansijski odličnu ponudu iz Dubaija, od Al Šababa, sa kojim je potpisao ugovor na jednu plus jednu godinu.

"Nakon razgovora sa Ražnatovićem, ja sam poziotivno odgovorio Al Šababu iz Dubaija, čiji ću biti trener naredne sezone. Proslijedio sam im taj ugovor koji je kod mene već 20-tak dana, i koji nijesam potpisivao, jer sam čekao ljude iz Crne Gore, odnosno gospodina Ražnatovića da vidim šta će uspjeti da napravi", zaključio je Vujović.

Ostaje da se vidi da li će Lovćen za narednu sezonu tražiti neku drugo rješenje na klupi, ili će, pak, posao nastaviti Zoran Abramović, koji je prošle sezone osvojio očekivanu duplu krunu i ekipu vodio do šestog mjesta u SEHA ligi.

Bonus video: