Vujović: Ako Lovćen ispuni minimum mojih uslova, dolazim!

"Ražnatović mi je dao neke garancije da će razgovarati sa ljudima iz vrha vlasti, sa sponzorima, i postoji mogućnost da zaživi rukomet na Cetinju i da dobije ono mjesto koje zaslužuje"
68 pregleda 7 komentar(a)
Veselin Vujović, Foto: Goran Roganović
Veselin Vujović, Foto: Goran Roganović
Ažurirano: 24.07.2013. 08:04h

Ako bi se sklopile kockice, odnosno određeni preduslovi kojih na Cetinju nema već neko vrijeme, Veselin Vujović bi mogao, nakon 15-ak godina, ponovo da postane trener Lovćena!

Prema informacijama "Vijesti", novi predsjednik Lovćena Dragan Ražnatović krenuo je u (ne)moguću misiju koju je sproveo u djelo u prethodnom mandatu, krajem prošlog vijeka, da na klupu najboljeg crnogorskog muškog kluba dovede proslavljenog trenera, koji je rođen na Cetinju prije 52 godine.

Ovoga puta je posao teži, zbog finansijske situacije u Lovćenu, ali ne i nemoguć...

"Ja sam profesionalac, u svakom pogledu, i apsolutno sam spreman da poslušam svakoga na tu temu. Uostalom, čast je kad bilo koji klub hoće da te angažuje, jer to znači da te cijeni. Drugo su emocije i porijeklo, koji sami po sebi vuku neke druge priče i želje", rekao je za „Vijesti“ Veselin Vujović, a onda je konkretno potvrdio našu informaciju:

"Ražnatović me je pozvao, obavijestio me da je postao predsjednik Lovćena i da mu je želja da me angažuje. U prvom trenutku sam mu rekao da je apsurd, znajući kakvo je stanje u Lovćenu u nekoliko proteklih sezona, i sve ono što se događa u klubu, a to je nedostatak para i sponzora. Sva ta situacija, sama po sebi, stavlja me daleko od Lovćena. Međutim, on mi je rekao da ima planove da napravi ozbiljnu priču, da je razgovarao sa odgovornim ljudima, da bi trebalo da u klub uđe ozbiljan sponzor", nastavlja Vujović, koji trenutno odmara u Šapcu, gdje se proslavio kao igrač.

Vujović je na kraju prošle sezone bio primoran da napusti Vardar, sa kojim je osvojio titulu, pošto mu je Rukometni savez Makedonije izrekao jednogodišnju suspenziju zbog žestokih verbalnih napada na sudije i crvenog kartona na derbiju sa Metalurgom. Nakon odlaska iz Skoplja Vujoviću ne fali ponuda, a najbolja je iz Dubaija.

"U ovom trenutku sam najbliži da idem u Dubai. Imam ponudu da budem i selektor Gruzije, i moguće da ću se dogovoriti da tu selekciju vodim u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, u grupi sa Litvanijom, Turskom i Finskom. Imam i ponudu da budem i selektor Saudijske Arabije. To su sve otvorene i konkretne ponude. Ali, Ražnatović me je zamolio da sačekam nekoliko dana, da ne donosim neku odluku, da se, ako treba, vidimo u subotu u Sarajevu na polufinalu juniorskog Svjetskog prvenstva, i da će do tada on imati konkretna rješenja, konkretnu ponudu. Preko toga ne mogu da čekam, jer me iz Dubaija zovu svakodnevno".

"Glavni zagovornik da dođem je Malid Benamor, bivši reprezentativac Tunisa, koji je igrao kod mene kad sam bio trener Siudad Reala. Tvrdi da imaju odličnu ekipu, da već su nekoliko sezona favoriti, ali da zbog trenera nekih trenera Egipćana ili Tunižana nikako ne mogu da osvoje titulu, i da moram da dođem po svaku cijenu".

Kako kaže, kad bi govorio i razmišljao emotivno, Vujović bi najviše volio da sljedeće sezone vodi Lovćen.

"Ali, pod uslovom da ispune ne maksimum, nego minimum mojih uslova. Jer, uvijek postoji skala za svaki klub posebno. Da me ne bi neko pogrešno razumio, ja sam trener uz koga ide puno stvari. Uvijek se traži rezultat, igrački kadar, medijska pažnja, finansijski uslovi, mnogo toga što je potrebno, a plašim se da toga u ovom trenutku u crnogorskom rukometu nema. Ali, Ražnatović mi je dao neke garancije da će razgovarati sa ljudima iz vrha vlasti, sa sponzorima, i postoji mogućnost da zaživi rukomet na Cetinju i da dobije ono mjesto koje zaslužuje".

Jasno je koliko bi njegov dolazak značio za Lovćen, na čijoj klupi je bio u sezoni 1998/1999, kada je zbog NATO bombardovanja prvenstvo prekinuto pet kola prije kraja. Lovćen je tada bio drugi iza Partizana, sa velikim šansama da se na kraju domogne i titule...

"Nemam ništa protiv da pomognem autoritetom, oko igračkog kadra koji bi sigurno bilo lakše obezbijediti uz moje ime i poznanstva koja imam. Mali je broj onih koji mogu da budu treneri na Cetinju, sem Ranka Popovića, Pera Miloševića i mene koji smo Cetinjani i znamo taj mentalitet. Nekome sa strane bi vjerovatno bilo teško. Dakle, da sam ušao u priču sa Lovćenom, jesam, ali da smo blizu nekog rješenja, to je drugo pitanje", istakao je Vujović.

Svi se plaše moje cijene, a niko me nije pitao za nju

Zoranu Kastratoviću, novom treneru Vardara, gdje je naslijedio upravo Veselina Vujovića, istekao je ugovor sa Rukometnim savezom Crne Gore, i još mu se niko nije javljao po pitanju nastavka saradnje. Selektorska klupa je, dakle, trenutno slobodna, a na Cetinju žele da Vujovića, osim u Lovćenu, vide i na klupi reprezentacije.

"Ja sam, vi to jako dobro znate, dugo godina stalno neki kandidat, a nikada nisam bio selektor Crne Gore. Svi se plaše cijene koju imam, a nikad me niko nije pitao za nju. To je apsurd - kaže Vujović.

Vuja ističe da je „Kastratović odradio odličan posao sa reprezentacijom, dva puta je plasirao Crnu Goru na velika takmičenja“.

"Logično bi bilo da mu se ponudi da nastavi, ukoliko mu sadašnji klub Vardar to dopušta. Ali, ako narednih dana to bude zajednička priča, i neko me iz Saveza pozove, ja sam spreman i na tu temu da razgovaram, apsolutno. Svakome treba da bude čast, da bude ponosan da bude selektor svoje reprezentacije, a Crnu Goru i reprezentaciju smatram svojima", dodao je Vujović.

Bonus video: