Žderić: Želim polufinale Lige šampiona

"Poznajem puno djevojaka, nisam došla na nešto skroz novo i nepoznato, jer znam sve trenere i predsjednika. Srećna sam što ću raditi u ovakvom okruženju", kaže Žderićeva za „Vijesti”
70 pregleda 2 komentar(a)
Marta Žderić, Foto: Boris Pejović
Marta Žderić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.07.2013. 10:26h

Među nekoliko novih lica, na prvom treningu Budućnosti u pripremama za novu sezonu bilo je i jedno koje ljubitelji rukometa u Crnoj Gori dobro poznaju. Lice Marte Žderić...

Hrvatska golmanka je prije sedam godina na Mediteranskom prvenstvu za kadetkinje u Tivtu i Budvi osvojila zlato, a od tada je često dolazila sa ekipom Podravke. Igrala je nekoliko mečeva i protiv Crne Gore i dobro zna gdje je došla.

"Drago mi je što sam ovdje. Poznajem puno djevojaka, nisam došla na nešto skroz novo i nepoznato, jer znam sve trenere i predsjednika. Srećna sam što ću raditi u ovakvom okruženju", rekla je Žderićeva za „Vijesti”.

Budućnost ove sezone ima veoma dobru ekipu. Dokle ovaj tim može da dogura?

"Sigurno do polufinala Lige šampiona, ako ne i finala. To je, iskreno, moj cilj, jer sa Podravkom nikako nisam uspijevala da dođem do kraja. Budućnost je stalno u vrhu, to je kvalitetan i profesionalan tim i bila bih baš srećna da sa njim stignem do polufinala ili finala".

Da li to glavni razlog zbog kojeg si izabrala baš Budućnost?

"Budućnost mi je od malih nogu bila privlačna. Blizu sam kuće, sviđa mi se i mentalitet. Daću sve od sebe da pokažem šta mogu, srećna sam što mogu da radim u ovakvom okruženju".

Čeka te nadmetanje sa Klarom Voltering, koja je u prethodne dvije sezone bila neprikosnovena na golu. Nadaš li se da možeš da se izboriš za minutažu?

"Klara je jedna od vrhunskih evropskih golmanki. Ima specifičan stil, koji nije kao naš. Dobro je da postoji konkurencija i drago mi je što ću raditi sa njom".

Da li će sistem rada u Podgorici i naporni treninzi biti novost za tebe, ili si kroz sličan sistem prošla i u Podravci?

"Neće mi biti novo. Veliki sam radnik, a prošle sezone sam trenirala sa Vladimirom Vujovićem u Podravci. To mi je bila jedna od najtežih sezona na početku, ali kada sam na kraju sve stavila na papir vidjela sam da je bila vrhunska. Znam da ni sa trenerom Adžićem nije lako, ali sam željna i rada i velikih utakmica", istakla je Žderićeva.

Hendikep je što ne igramo u Srbiji

Hrvatska u baražu nije izborila vizu za Svjetsko prvenstvo, iako je u prvom meču u Francuskoj izvukla remi (18:18). U revanšu u Umagu, gošće su slavile 30:26 i kao i 2009. onemogućila “vatrene” da odu na šampionat.

"To nam je mnogo teško palo. Hrvatska je sljedeće godine domaćin Evropskog prvenstva, svi očekuju medalju, a to što nećemo igrati u Srbiji je veliki hendikep. Mogle smo da se uigramo na tom Svjetskom prvenstvu, to će nam nedostajati u programu", iskrena je 23-godišnjakinja iz Metkovića.

Bonus video: