Popović i Radović produžili vjernost Lovćenu

"Imam dogovor da mogu da idem ako dobijem neku dobru inostranu ponudu, pa sam sa te strane zadovolja", rekao je Milan Popović
148 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Radović, Foto: Vesko Belojević
Mirko Radović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.07.2013. 21:47h

Lovćen je danas završio priču oko krila za narednu sezonu - dogovor je postignut i sa desnim Mirkom Radovićem i lijevim Milanom Popovićem.

Tako će kvartet na krilima biti isti kao i prošle sezone, jer su vjernost produžili i kapiten Igor Marković i Draško Kaluđerović.

"Dogovorili smo sve, ostali su neki detalji, pa u ponedjeljak potpisujem ugovor na godinu. Ostao sam najviše zbog jake SEHA lige, u kojoj bih mogao da se dokažem i izborim za mjesto među putnicima na Evropsko prvenstvo u Danskoj. Odbio sam nekoliko finansijski puno jačih ponuda iz inostranstva upravo iz tih razloga. Uostalom, kući sam, dobro poznajem ekipu", rekao je Radović za „Vijesti”.

Popović nije bio baš najzadovoljniji finansijskom stranom dogovora, ali ostalim stvarima jeste.

"Imam dogovor da mogu da idem ako dobijem neku dobru inostranu ponudu, pa sam sa te strane zadovoljan. U svakom slučaju, poklopile su nam se ambicije, igraću ponovo SEHA ligu. Vjerujem da ćemo odbraniti oba domaća trofeja", rekao je Popović, koji je već četiri i po godine u prvom timu Lovćena, i ima nesreću da na njegovoj poziciji igra neprikosnoveni Igor Marković, ali i pored toga dobro koristi svaku ukazanu priliku.

Osim pomenutih krila, ugovore su, podsjećanja radi, produžili i bekovi Marko Drašković, Bogdan Nikolić, Petar Petričević, golmani Vladan Abramović, Vuk Borilović i Dušan Cicmil, te pivot Ivan Radović.

Sitni detalji dijele Gorana Lasicu od nastavka saradnje, a najveće dileme su vezane za kružnog napadača Nemanju Grbovića i srednjeg beka Marka Jovetića, koji imaju ponude iz inostranstva, bliži su odlasku nego ostabku, ali će odgovor na ponudu Lovćena dati početkom sedmice.

Nakon jednogodišnje pozajmice, iz Ulcinja se vratio bek Vuk Latković. Klub su ljetos napustila oba desna beka, Ivan Perišić i Vladan Lipovina, dok su u toku prošle sezone otišli Zlatko Daskaloski i Stevan Vujović.

Bonus video: