Baraži umjesto vajld kard turnira za Ligu šampiona

Umjesto turnira, igraće se dva baraža, u dva meča, a parovi ostaju isti kao što je već žrijebom bilo određeno za vajld kard turnir - Metalurg - Pik Seged, odnosno Monpelje - Visla
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.07.2013. 20:21h

Zbog otkazivanja učešća Atletiko Madrida, Evropska rukometna federacija bila je primorana da promijeni format „vajld kard“ turnira, te da umjesto jednog, omogući dva mjesta ekipama koja su trebale da se za vizu bore na turniru koji je bio zakazan za 30. i 31. avgusta, i koji se neće igrati.

Umjesto turnira, igraće se dva baraža, u dva meča, a parovi ostaju isti kao što je već žrijebom bilo određeno za vajld kard turnir - Metalurg - Pik Seged (u kojem igra crnogorski reprezentativac Marko Lasica), odnosno Monpelje - Visla.

Pobjednik duela Metalurg – Pik Seged plasiraće se u grupu C, u kojoj su Barselona, PSŽ, Vaker Tun i ekipa iz kvalifikacija.

I bolji iz dvomeča Monpelje – Visla Plok naći će svoje mjesto u grupnoj fazi Lige šampiona, u grupi B, u kojoj su Kil, Vive Targi Kilce, Konding, Dankerk i tim iz kvalifikacija.

Prvi mečevi su na programu između 28. i 30. avgusta, a revanš mečevi četiri dana kasnije.

Poraženi iz ovih duela nastaviće evropski hok u 3. kolu EHF kupa.

Treće vajld kard mjesto popuniće bolji između njemačkih timova Fuhse Berlina i Hamburga, a ti dueli na programu su 21. i 23. avgusta. Pobjednik će u grupu D Lige šampiona sa Alborgom, Gorenjem, Flensburgom, Haturhaus la Riohom i pobjednikom iz kvalifikacionog meča Halmštad – Handball Eš.

Bonus video: