Ražnatović: Da makar ponovimo rezultate iz prethodne dvije godine

"Pokušaćemo da pronađemo zajednički jezik sa svim igračima, kako bismo dočekali i sljedeće prvenstvo u kvalitetnom sastavu”, kazao je Ražnatović
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.07.2013. 15:56h

Dragan Ražnatović, novi predsjednik Upravnog odbora Lovćena, najboljeg crnogorskog muškog rukometnog kluba, danas se zvanično predstavio igračima, stručnom štabu, ali i javnosti.

Ražnatović je, podsjećanja radi, prošle nedjelje na mjestu predsjednika zamijenio Jova Lagatora, koji se povukao sa te pozicije nakon više od dvije godine na čelu cetinjskog kluba.

Ražnatoviću će ovo biti treći mandat na čelu Lovćena, pošto je bio predsjednik od 1987. do 1990 (u prvoj godini njegovog mandata Lovćen je prvi put ušao u Prvu ligu). i 1998. do 2000. godine.

Prije raspada nekadašnje države, bio je potpredsjednik Rukometnog saveza SFR Jugoslavije, potom i prvi predsjednik SR Jugoslavije, do 1993. godine. Od 1993. do 1995. godine bio je predsjednik zajednice rukometnih prvoligaša...

Za novog predsjednika Lovćena posebno je važno što su, kako kaže, “pokazali da se i u Crnoj Gori na civilizovan način može napraviti rokada u klubu”.

“Lovćen je svakako klub koji je to zaslužio, jer je on taj koji održava muški rukomet u zemlji. Biće teško ispratiti rezultate koji su napravljeni u prethodne dvije godine. Ipak, ako ne bolje, trudićemo se da postignemo makar iste rezultate i u mom narednom mandatu”, kazao je Ražnatović.

Kada je riječ o sastavu tima, Ražnatović se nada da će ekipa koje je u prethodnom prvenstvu branili boje Lovćena ostati i u narednom.

“Osim što je Ivan Perišić napustio klub, za sada odlazaka nema. Pokušaćemo da pronađemo zajednički jezik sa svim igračima, kako bismo dočekali i sljedeće prvenstvo u kvalitetnom sastavu”, kazao je Ražnatović.

Na pitanje da li će Upravni odbor ostati u istom sastavu kao i ranije, predsjednik Lovžena je kazao da novi Upravni odbor još nije formiran.

“Velika je vjerovatnoća da će uz mala pojaćanja, dosadašnji članovi tu ostati. Nadam se da će budžet kluba za narednu sezonu ostati makar isti kao i u prethonoj kako bismo mogli da funkcionišemo”, istakao je Ražnatović.

Današnjem sastanku sa igračima i stručnim štabom, prisustvovao je i sad već bivši predsjednik Jovo Lagator, koji se igračima zahvalio na dosadašnjoj saradnji. Isto je uradio i sportski direktor Željko Petričević, iako još uvijek nije poznato da li će i dalje pokrivati tu poziciju.

Nikome neće ostati dužni

Ražnatović je potvrdio da su dugovanja prema igračima velika, jer je Lovćen prošlih godina bio bez jakog sponzora.

“Grad nije mogao da istrpi toliko prvoligaškog sporta, zbog čega su se dugovi nagomilali. Kao novi predsjednik, ja tvrdim da će se svi dogovori ispoštovati, te da će dugovanja prema svim zaposlenim u klubu biti isplaćena, a bar jedan dio biće isplaćen već za desetak dan”, obećao je novi predsjednik.

Na pitanje igrača da precizira koliko iznosi taj jedan dio, Ražnatović je kazao da je u pitanju jedna plata.

Podsjećanja radi, prethodna uprava je igračima ostala dužna pet plata. Zapravo, u tih pet plata uračunata su i dugovanja iz prethodnih godina, koja su samo dodata na nove ugovore koji su igrači potpisali prošle godine.

Bonus video: