Ana Milačić u PAOK-u

"Htjela sam da ostanem u Grčkoj, jer je rukomet tamo pravo uživanje, nema velikog pritiska i nervoze na kakvu smo, nažalost, mi navikli", kaže za "Vijesti" Ana Milačić
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.07.2013. 09:29h

Ostaje u Grčkoj, a dres bivšeg šampiona Patre mijenja za dres aktuelnog prvaka – fali još samo potpis, ali Ana Milačić, dijete Budućnosti, ide u PAOK, sa kojim je dogovorila jednogodišnju saradnju.

"Insistirala sam da potpišem na godinu, iako su oni htjeli da to odmah bude na duže", kaže za „Vijesti” Milačić, koja je prošla sve kategorije u Budućnosti, ali i reprezentaciji Crne Gore, u kojoj je, pomalo neočekivano, nema na spisku seniorki u posljednje dvije godine, praktično od odlaska u skopski Metalurg.

Ana Milačić je proteklu polusezonu provela u Patri (napustila je skopski Metalurg zbog loše finansijske situacije u klubu), čiji je trener bio bivši proslavljeni crnogorski reprezentativac Ratko Đurković, koji je, takođe, napustio klub.

Patra nije uspjela da odbrani titulu koju je osvajala uzastopno prethodnih šest godina. PAOK, koji je ligaški dio završio na trećem mjestu (Patra je bila četvrta), u finalu plej-ofa je bio bolji od Patre sa 2:1 u pobjedama, sa 26:19 u majstorici pred svojim navijačima za prvu titulu u klupskoj istoriji. Ana Milačić je bila najefikasniji akter tog meča sa osam golova, pa je to bio signal za klub iz Soluna da je dovede u svoje redove...

"Odmah su me zvali nakon te utakmice. Drago mi je što sam bila u Patri, ona mi je i otvorila vrata PAOK-a", dodaje 24-godišnji srednji bek.

Kako ističe, zadovoljna je izborom novog kluba, iz više razloga, ne samo finansijskih.

"Trenutno su najbolji grčki klub. PAOK ima ime i tradiciju u svim sportovima. Uz to, htjela sam da ostanem u Grčkoj, jer je rukomet tamo pravo uživanje, nema velikog pritiska i nervoze na kakvu smo, nažalost, mi navikli. Najzad, blizu sam kuće i porodice, što je meni jako bitno, a i Solun i Grčka su prelijepo mjesto za život, more je prelijepo. Sve se poklopilo", kaže Ana.

Pored Milačićke, u PAOK-u je i golman srpske reprezentacije Slađana Đerić, koja je na prošloj polusezoni stigla u Solun.

"Ambicije su osvajanje titule i Kupa. Igraćemo i Kup EHF, ali u Evropi, koliko znam, nemaju velike planove", zaključila je bivša rukometašica Budućnosti, Naise, Lokomotive, Bisera, Metalurga i Patre.

Bonus video: