Čeka se Ferencvaroš

Podgoričanke su izbjegle Vardar, koji je mnogo uložio u tim i doveo 13 igračica, a među njima i Jovanku Radičević i Anu Đokić
0 komentar(a)
Budućnost-Đer, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Đer, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.06.2013. 19:28h

Na putu ka glavnoj fazi Lige šampiona, rukometašicama Budućnosti stajaće prvaci Danske i Poljske, Midtjiland (rival u grupnoj fazi prije dvije sezone) i MKS Lublin, kao i pobjednik kvalifikacione grupe 2. Ako se ne dogodi neko čudo, to će biti učesnik glavne faze prethodnog izdanja najkvalitetnijeg evropskog takmičenja, Ferencvaroš.

Tim iz Budimpešte će 14. septembra igrati polufinale protiv zagrebačke Lokomotive, a u slučaju pobjede, dan kasnije bi se za mjesto u LŠ borio ili sa domaćinom, švajcarskim Cugom, ili sa rivalom iz Mađarske, Erdom.

"Težak žrijeb. Iz drugog šešira smo dobili po meni najjaču ekipu, Midtjiland, dok Lublin ima iskusan tim. Smatram da je Ferencvaroš najjači u kvalifikacijama, jer je prošle godine bio na korak od polufinala. Spremićemo se najbolje što možemo i pokušati da što prije odomaćimo nove igračice i uvedemo ih u naš sistem. Ako one daju pravi doprinos, onda možemo da igramo sa svima", rekao je za „Vijesti” trener „plavih” Dragan Adžić.

Podgoričanke su izbjegle Vardar, koji je mnogo uložio u tim i doveo 13 igračica, a među njima i Jovanku Radičević i Anu Đokić. Prvak Makedonije će, takođe, učestvovati u kvalifikacijama, a ako prođe boriće se sa Larvikom, Bera Berom i Podravkom.

Grupa A: Đer, Tiringer, Hipobanka, pobjednik kvalifikacione grupe 3 (Bjasen, Lajpcig, BNTU Minsk, Tertnes).

Grupa B: Budućnost, Midtjiland, MKS Lublin, pobjednik kvalifikacione grupe 2 (Ferencvaroš, Erd, Cug, Lokomotiva).

Grupa C: Krim, Mec, Savehof, pobjednik kvalifikacione grupe 1 (Baja Mare, Tim Tvis Holstebro, Viborg, bolji iz dvomeča Dalfsen - Muratpaša).

Grupa D: Larvik, Bera Bera, Podravka, pobjednik kvalifikacione grupe 4 (Rostov, Vardar, Salerno, Flori).

Bonus video: