Dumnić odveo Italiju u polufinale

"Malo je ko očekivao naš plasman u polufinale. Ja sam se nadao i vjerovao", rekao je za “Vijesti” Dumnić
88 pregleda 0 komentar(a)
Rukometaši Italije, Foto: Figh.it
Rukometaši Italije, Foto: Figh.it
Ažurirano: 28.06.2013. 14:49h

Na muškom turniru nema crnogorske selekcije, ali čast našeg rukometa brani, i to vrlo dobro, Branko Dumnić, selektor Italije. Bivši trener Lovćena i Sutjeske (osvojio Kup Crne Gore), koji već godinama uspješno radi na Apeninskom poluostrvu (sa Sasarijem je osvojio duplu krunu, sa Konversanom titulu, prošle sezone je vodio drugoligaša Oderca na putu do povratka u elitu), odveo je svoj tim do polufinala Mediteranskih igara u Mersinu.

Italijani su odlučujuću pobjedu, u direktnom duelu za prolaz u borbu za medalje, ostvarili protiv favorizovane Srbije (23:22). Prije toga su deklasirali Makedoniju čak 33:20, i anulirali poraze od prvoplasirane Turske i posebno Alžira.

Italija je, naime, u grupi iza sebe ostavili Srbiju i Makedoniju, sa istim brojem bodova (četiri), ali najboljim skorom na mini tabeli te tri ekipe.

Koliki je uspjeh napravila Dumnićeva četa govori i podatak da je to prvi plasman “azura” u rukometu u polufinale od 1997. godine i Igara u Bariju…

"Malo je ko očekivao naš plasman u polufinale. Ja sam se nadao i vjerovao. Protiv Srbije je bila teška utakmica, ali smo odigrali odličnu odbranu protit ekipe koja je došla sa ciljem da osvoji medalju", rekao je za “Vijesti” Dumnić.

Italijani će sjutra (15 časova) u polufinalu igrati protiv Hrvatske, koja je zauzela prvo mjesto u drugoj grupi.

"Nadam se da možemo iznenaditi i Hrvate, da na kraju možemo do medalje", dodao je Dumnić.

Bonus video: