Adžić čuva snage za polufinale sa Slovenijom, rukometašice poražene od Alžira

Izabranice Dragana Adžića su izgubile danas od Alžira 27:19 (11:11), katastrofalnom igrom u drugom poluvremenu, koje su Alžirke dobile čak 16:8!
6 komentar(a)
Ažurirano: 26.06.2013. 11:53h

Rukometašice Crne Gore neočekivanim porazom su završile takmičenje u grupi na Mediteranskim igrama u Mersinu – izabranice Dragana Adžića su izgubile danas od Alžira 27:19 (11:11), katastrofalnom igrom u oba pravca u drugom poluvremenu, koje su Alžirke dobile čak 16:8!

Alžir je, interesantno, upisao tek prvu pobjedu na ovim Mediteranskim igrama.

Ovaj neprijatan poraz, međutim, nema uticaj na konačan poredak u grupi, pošto je Crna Gora, pobjedama protiv Turske i Italije osigurala prolaz u polufinale, iza prvoplasirane Srbije u grupi (od koje je, takođe, poražena), koja ima maksimalan učinak od sve četiri pobjede.

“Crvene” će u polufinalu igrati protiv Slovenije (petak, 14 časova), koja je osvojila prvo mjesto u grupi B, i koja je u Mersin došla u najjačem sastavu. U drugom polufinalu, koje kompletira Ex-yu polufinale, sastaju se Srbija i Hrvatska.

Pogled na sastav koji je igrao protiv Alžira, međutim, jasno govori da je Adžić taktizirao u ovom meču, odnosno da je odlučio da odmori najiskusnije (iako po godinama mladih) igračice i sačuva ih za polufinale. U sastavu, tako, nijesu bile Milena Knežević i Majda Mehmedović, dok u igru nijesu ulazile Radmila Miljanić i Marina Vukčević.

Od zlatnih sa Evropskog prvenstva u Srbiji igrale su Jasna Tošković, Jelena Despotović, Sara Vukčević, koje su postigle 12 od 19 golova, te Andrea Klikovac u odbrani. Mlađe snage, očigledno, nijesu odgovorile zadatku na najbolji način, a novu priliku imaće u borbi za medalje…

Crna Gora je protiv Alžira vodila samo u prvom poluvremenu, do dva razlike, posljednji put u 26. minutu (9:7). Alžir je preuzeo vođstvo od 28. minuta (10:9), i više ga nije ispuštao do kraja meča, naročito u nastavku.

Sa dvije serije od po 3:0, Alžirke su u 42. minutu “pobjegle” na 18:13, Crna Gora je priprijetila na 16:18, ali su sve dileme otklonjene u 56. minutu, kada je na semaforu stajalo 24:18…

Crna Gora – Alžir 19:27 (11:11)

Mersin – Gradska dvorana. Gledalaca: oko 100. Sudije: Karabeska i Ilijeva (Makedonija). Sedmerci: Crna Gora 3 (2), Alžir 2 (2). Isključenja: Crna Gora 10, Alžir 2 minuta.

Crna Gora: M. Vukčević, Kostić (četiri odbrane), Perović (osam odbrana), Miljanić, Mugoša 1, Malović 2, I. Božović 6 (2), Despotović 1, S. Vukčević 2, O. Vukčević 3, I. Božović (Stojanović) 1, Klikovac, Tošković 3, Pejović.

Alžir: Busora, Sehabi (12 odbrana), Ould Taleb 1, Budjelal, Has Naui 2, Dob 4, Tebib 1, Titou 1, Banzemur, Iberaken 2, Ait Ahmed 3, Zijadi, Izem, Hemisis 8, Tizi 5 (2), Čikr.

Bonus video: