Dakić magistrirao sa desetkom

Bivši dugogodišnji igrač i trener je sa desetkom odbranio temu “Komparativna analiza generalnih stavova prema reklamiranju u sportu između potrošača u Podgorici i Sarajevu”
362 pregleda 7 komentar(a)
Saša Dakić, Foto: Privatna arhiva
Saša Dakić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 25.06.2013. 18:15h

Predsjednik stručnog savjeta Rukometnog saveza Crne Gore Saša Dakić magistrirao je na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću.

Bivši dugogodišnji igrač i trener je sa desetkom odbranio temu “Komparativna analiza generalnih stavova prema reklamiranju u sportu između potrošača u Podgorici i Sarajevu”, i stekao zvanje magistra sporta i fizičkog vaspitanja.

U komisiji za odbranu magistarskog rada bili su predsjednik Duško Bjelica, inače dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, te članovi Rašid Hadžić i Jovica Petković, koji je Dakiću bio mentor.

Dakić je na ovom fakultetu završio i osnovne studije, i diplomirao sa desetkom 10 na temu “Tehničko-taktička priprema bekova u modernom rukometu” i, tako, stekao zvanje rukometni trener. U septembru 2011. godine završio je i specijalističke studije za zvanje specijaliste za sport.

Rođen u Beranama, 48-godišnji Dakić je igračku karijeru počeo u Beranama (tadašnjem Ivangradu), za koje je igrao u nekoliko navrata, posljednji put u sezoni 2002/2003, a karijeru je završio u RK Pljevlja 2005. godine.

U eks Jugoslaviji je igrao za Borac iz Banjaluke, Partizan iz Bjelovara, Željezničar iz Niša i Partizan iz Beograda.

U inostranstvu je igrao u Španiji (Kadahua, Arate, Čapela), Njemačkoj (Grosvalštad), Portugalu (Akademika), Italiji (Teramo), a sa grčkim Dukasom je igrao i Ligu šampiona.

Bio je reprezentativac Jugoslavije, a igrajući za Partizan iz Bjelovara, Dakić je 1984. godine proglašen za najboljeg omladinskog igrača Jugoslavije, a 1989. godine je bio i najbolji sportista tog grada. Za najboljeg sportistu Berana izabran je 2001. godine.

Trenersku karijeru počeo je u Beranama, gdje je proveo kratko vrijeme 2005. godine, a tri godine kasnije je u Budvi osnovao klub Stari grad, koji je, bez izgubljene utakmice, uveo u Prvu ligu. Bio je trener rukometne reprezentacije Crne Gore u rukometu na pijesku na Evropskom prvenstvu 2007. godine u Italiji.

Dakić, koji je u avgustu 2008. godine izabran za potpredsjednika trenerske organizacije Crne Gore, od maja 2005. godine zaposlen je na mjestu višeg savjetnika za sport u Opštini Budva.

Bonus video: