Rukometaši u grupi sa Hrvatskom, Švedskom i Bjelorusijom

Od rivala u grupi D, Crna Gora se nije sastajala jedino sa Bjelorusijom, koja je nakon povratka jednog od najboljih igrača svijeta Sergeja Rutenke pokazala moć
14 komentar(a)
rukomet Crna Gora - Njemačka, Foto: Savo Prelević
rukomet Crna Gora - Njemačka, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.06.2013. 17:23h

Rukometaši Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Danskoj igraće u grupi D u Kopenhagenu sa Hrvatskom, Švedskom i Bjelorusijom.

Sa Hrvatskom, koja je osvojila dva srebra i bronzu na posljednja tri šampionata Starog kontinenta, Crna Gora je igrala samo jednom, i to na Euru u Norveškoj 2008.

Ivano Balić i drugovi su meč druge faze u Stavangeru dobili sa 34:26.

Sa Švedskom su "crveni" odigrali najviše utakmica, čak šest. Nakon poraza u kvalifikacijama za prvenstva Evrope 2010. (29:24 u Norčepingu i 33:29 u Nikšiću) i 2012. (30:27 u Kristijanštadu i 39:28 u Pljevljima), uslijedio je sada već čuveni baraž za Mundijal u Španiji.

Selekcija "tri krune" je 10. juna prošle godine golom u posljednjim sekundama upisala pobjedu u Stokholmu (22:21), ali su "crveni" u podgoričkom paklu šest dana kasnije slavili sa 20:18 i eliminisali budućeg finalistu Olimpijskih igara.

Od rivala u grupi D, Crna Gora se nije sastajala jedino sa Bjelorusijom, koja je nakon povratka jednog od najboljih igrača svijeta Sergeja Rutenke pokazala moć tako što je eliminisala Sloveniju usred Ljubljane.

U grupi A (Herning) su Danska, Češka, Makedonija i Austrija, u B (Alborg) su Španija, Island, Mađarska i Norveška, a u C (Arhus), sa kojom ukršta naša selekcija ako prođe prvu fazu, nalaze se Srbija, Francuska, Poljska i Rusija.

Kao što je poznato, u drugu fazu prolaze po tri najbolje plasirane ekipe iz četiri grupe. Ukoliko osvoje jedno od prva tri mjesta, rukometaši Crne Gore bi preselili u Arhus.

Bonus video: