Lisičić: Kastratović treba da ostane selektor

"Uživa puno povjerenje saveza, tako da ni on, ni rukometna javnost, nemaju razloga za zabrinutost", rekao je Lisičić agenciji MINA
3 komentar(a)
Lisičić, Foto: Zoran Đurić
Lisičić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.06.2013. 12:08h

Zoran Kastratović trebalo bi da i dalje bude trener crnogorske muške rukometne reprezentacije i predvodi je na Evropskom (EP) prvenstvu, koje će u januaru naredne godine biti održano u Danskoj, smatra sportski direktor reprezentacije Blažo Lisičić.

"Kastratović je sa reprezentacijom postigao sjajne rezultate i sa igračima ima najveće zasluge za plasman na još jedno veliko takmičenje. Uživa puno povjerenje saveza, tako da ni on, ni rukometna javnost, nemaju razloga za zabrinutost", rekao je Lisičić agenciji MINA.

On je, komentarišući situaciju sa Žarkom Markovićem, kazao da su nesuglasice sa Kastratovićem glavni razlog što desni bek Gepingena nije odazivao pozivu selektora da igra za A tim.

"Što se tiče saradnje sa trenerom, svakako da su ostali Markovićevi treneri sa kojim je sarađivao tokom karijere, mnogo teži za saradnju nego Kastratović. Smatram da on treba da bude nosilac igre reprezentacije, ali, ukoliko i dalje ne bude tu, može se i bez njega, ova reprezentacija je to dokazala", rekao je Lisičić.

On je kazao da je odluka perspektivnog pivotmena Jova Damjanovića da karijeru nastavi u Kataru isključivo stvar njegovih ličnih ubjeđenja.

Lisićić je ocijenio da je finansijski momenat uticao da Damjanović donese tu odluku, a ne kvalitet takmičenja i igrački napredak.

"Pitanje je hoće li on igrati na SP 2015. za Katar, jer prema mojim saznanjima, oni pored svega traže golmana, lijevog beka i pivotmena. Ukoliko igrač želi, a on je želio da napusti matični savez, niko ga ne može spriječiti u toj odluci", rekao je Lisičić.

On je kazao da ljubitelji rukometa imaju pogrešnu predstavu o kvalitetu ovog sporta u Kataru.

"Nekoliko igrača iz Bosne i Hercegovine godinama igra u Kataru, i daleko od toga da su zadovoljni. Katar je destinacija gdje igrači idu na kraju karijere, ni u kom slučaju u periodu kada treba da se razvijaju i napreduju", rekao je Lisičić.

On je podsjetio da je, tokom igračke karijere, imao više ponuda da promijeni državljanstvo i zaigra za neku drugu reprezentaciju, ali je tu mogućnost odbio.

"Imao sam ponude drugih reprezentacija, ali sam to glatko odbio. Ne samo ja, nego i većina mojih saigrača poput Nenada Peruničića, Neđeljka Jovanovića, koji su takođe odbili. Ne iz razloga što su bili veće patriote od ostalih, nego što su osjećali da donose pravu odluku", rekao je Lisičić.

On je kazao da, i pored smjene generacija, crnogorska reprezentacija ima odlične mlade igrače koji bi u budućnosti trebalo da postanu nosioci igre reprezentacije.

"Uspjeh koji smo ostvarili dobija više na značaju, ako znamo da nije bilo nekih iskusnih igrača. Ali ne brinem za budućnost crnogorskog rukometa. Imamo odlične mlade igrače, koji, ukoliko zadrže ovaj nivo rada i posvećenosti mogu postati nosioci igre", rekao je Lisičić.

Bonus video: