SELEKTOR PONOSAN

Kastratović: Ovo je moguće kada se rizikuje

"Ako smo u novembru napravili iznenađenje sa iskusnijim igračima pobjedom u Manhajmu, sada je rukometna Evropa sigurno šokirana ovim rezultatom", rekao je Kastratović
60 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Kastratović, Foto: Savo Prelević
Zoran Kastratović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.02.2019. 06:48h

Selektor Zoran Kastratović prije meča sa Njemačkom nije htio da kuka zbog odsustva nekoliko veoma važnih igrača, vjerovao je u veliku pobjedu. I stigla je...

"Igračima sam uoči meča rekao da igramo za sebe, za svoj obraz i državu. Da želim da damo maksimum. Veliko poštovanje momcima za ono što su pokazali večeras. Dali su maksimum i nedostatak kvalitetnih i iskusnijih igrača nadoknadili strašču i nabojom", rekao je Kastratović.

On je kazao da je pobjeda najbolji dokaz da crnogorski muški rukomet ima kvalitet, kao i da uz mlade igrače koji su večeras nastupili ima i svjetlu budućnost.

"Ako smo u novembru napravili iznenađenje sa iskusnijim igračima pobjedom u Manhajmu, sada je rukometna Evropa sigurno šokirana ovim rezultatom. Njemci su morali da dobiju utakmicu, a to je bila naša prednost. Iskoristili smo sve naše potencijale i, osim na startu, igrali racionalno i mudro u odbrani", rekao je Kastratović.

Ističe vam ugovor, nadate li se da ćete ostati?

"Mislim da je ova partija dobar povod da se razmišlja o budućnosti, šta i kako dalje, sa kojim snagama i stručnim kadrom završiti ovaj olimpijski ciklus", kaže selektor.

Meč je počeo Grbović, a ne Rakčević kao obično. Je li u pitanju povreda ili taktika?

"To je bilo dogovoreno, jer je Grbović zbog mladosti i neiskustva Perišića igrao na poziciji halfa, a Milašević je ulazio na prednjeg u odbrani. To je dalo rezultat i pokazalo se da i kad mala rukometna nacija, kao što je Crna Gora, može da pobijedi mnogo veće ekipe kada rizikuje puno", zaključio je Kastratović.