Lovćen potvrdio učešće u SEHA ligi, čekaju se Mađari

Precizna lista učesnika naredne sezone SEHA lige biće poznata krajem juna, kada je na programu novi sastanak u Beogradu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2013. 15:08h

Za sada je sigurno da će se u novoj sezoni SEHA lige takmičiti devet ekipa iz regiona, a među njima i jedini predsatvnik Crne Gore – Lovćen.

Osim Lovćena, u trećoj sezoni regionalne lige igraće i po dva predstavnika Srbije, Hrvatske, Makedonije i BIH - Zagreb, Nekse, Partizan, Vojvodina, Vardar, Metalurg, Borac i Sloga.

Prema okvirnom dogovoru koji je postignut juče u sjedištu Rukometnog saveza Hrvatske u Zagrebu, novo izdanje SEHA lige počeće 7. septembra.

Na skupu, kojem su prisustvovali predstavnici klubova i gradova učesnika lige, razmatrana su četiri pitanja – sastav takmičenja za sezonu 2013/14, status učešća mađarskih klubova u narednoj sezoni, ugovor između SEHA d.o.o sa rukometnim federacijama i klubovima, te propozicije za sljedeću takmičarsku sezonu.

Prema dogovoru, tokom predstojeće sezone, u ligi će nastupiti najmanje deset klubova. I dok je izvjestan nastup ovih devet timova, klubovima iz Mađarske dat je rok od sedam dana da se izjasne o potencijalnom učešću u SEHA Gazprom South Stream lige.

Precizna lista učesnika naredne sezone SEHA lige biće poznata krajem juna, kada je na programu novi sastanak u Beogradu.

Do tada, rukovodstvo lige obići će klubove – učesnike lige, a tokom sastanka u glavnom gradu Srbije biće potpisani i ugovori o nastupu ekipa u sezoni 2013/14.

Inače, među kriterijumima vezanim za nastup u SEHA Gazprom South Stream ligi, posebna pažnja biće posvećena kvalitetu klubova učesnika.

Takođe, jedan od kriterijuma vezan je i za kapacitete dvorana, čija donja granica iznosi 2.000 sjedišta. Otud, Prijestonica Cetinje u narednom periodu pristupiće rekonstrukciji dvorane Sportskog centra, koja će biti spremna za start takmičenja.

Među ključnim kriterijumima je i da bude obezbijeđen televizijski prenos 50 odsto domaćih utakmica svakog učesnika ponaosob. Organizacija regionalnog rukometnog takmičenja, koje će od septembra ući u treću sezonu, kroz sponzorstvo kompanije „Gazprom“, biće u bitnoj mjeri unaprijeđena.

Lovćen je nastupio u oba prethodna izdanja oba puta je zauzeo šesto mjesto. Prve sezone u ligi je učestvovalo 12 klubova, a prošle sezone dvije ekipe manje.

Bonus video: