Saigrači i stručni štab za oproštaj poklonili Petru Kapisodi sliku Dimitrija Popovića

"Oduševljen sam, baš su me dirnuli. Hvala im i svaka čast”, kazao je “Vijestima” Petar Kapisoda
1 komentar(a)
Ažurirano: 12.06.2013. 13:34h

Nekoliko sati prije utakmice sa Njemačkom, saigrači i stručni štab rukometne reprezentacije iznenadili su Petra Kapisodu – poslije ručka su mu poklonili sliku “Njegoš”, poznatog crnogorskog slikara Dimitrija Popovića, u znak zahvalnosti za sve što je uradio u dresu crnogorske reprezentacije.

Podsjećanja radi, Petar će večeras (20 časova) protiv Njemaca u “Morači” završiti bogatu igračku karijeru...

“Baš su me prijatno iznenadili, zato što je to nešto što ja volim. Dimitrija Popovića i volim i cijenim, taj poklon će mi ostati za cijeli život. Moram priznati da su moji saigrači i stručni štab pokazali da baš imaju stila. Oduševljen sam, baš su me dirnuli. Hvala im i svaka čast”, kazao je “Vijestima” Petar Kapisoda.

O večerašnjem duelu i optošraju sa Njemcima Petar kaže:

“Ja bih najviše volio da mi pružimo dobru partiju, i da to bude još poklon od ekipe za mene. To bi bilo super, da jedni drugima priredimo jedan takav oproštaj. Igramo protiv renomiranog protivnika, jedne od najjačih selekcija na svijetu, koja je na Svjetskom prvenstvu u Španiji dva puta pobijedila Francusku, demonstrirala silu. Drago mi je što ću se oprostiti mečom protiv jedne takve reprezentacije", kaže Kapisoda.

On ističe da to ne znači da Crna Gora, zbog kvaliteta protivnika, “mora da bude statista u tom meču”.

“Siguran sam da ćemo dati sve od sebe, koliko je to moguće u ovom trenutku, u ovom, krnjem sastavu. Ponavljam, bilo bi super da pružimo dobru partiju, a nisam siguran u ovom trenutku da li bi nam to bilo dovoljno za pobjedu, remi ili neki minimalan poraz”.

Svi u ekipi se nadaju velikoj podršci na tribina u “Morači”...

“Ne znam hoće li se ikada više ponoviti atmosfera koju smo imali protiv Švedske. Ali, svaki igrač priželjkuje da igra u takvoj atmosferi, jer je to bilo nevjerovatno iskustvo. I danas, godinu nakon meča, tvrdim da mi ne bismo eliminisali Švedsku bez onakve podrške, bez onakvih navijača u “Morači”. Ne znam jesu li naši navijači svjesni koliko oni nama znače, i koliku energiju dobijamo od njih, i koliko je u takvom ambijentu lakše davati više od trenutnih mogućnosti”, zaključio je Kapisoda.

Bonus video: