Kastratović: Marković je bio u Kataru

"Marković je, po mojim saznanjima, bio u Kataru 28. i 29. decembra prošle godine sa svojim menadžerom", rekao je Kastratović „Vijestima”.
58 pregleda 2 komentar(a)
Zoran Kastratović i izabranici, Foto: Zoran Đurić
Zoran Kastratović i izabranici, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.06.2013. 13:14h

Zoran Roganović i Vladimir Osmajić neće sjutra nastupiti protiv Njemačke jer igraju za katarski Al Kijad, a bogata zemlja sa Bliskog istoka je, izgleda, „krivac” što već neko vrijeme nema ni Žarka Markovića.

Naime, selektor rukometaša Crne Gore Zoran Kastratović je juče potvrdio pisanje „Vijesti” da je 27-godišnji desni bek bio u Kataru krajem prošle godine, kada je trebalo da dođe na pripreme reprezentacije za Svjetsko prvenstvo.

"Marković je, po mojim saznanjima, bio u Kataru 28. i 29. decembra prošle godine sa svojim menadžerom", rekao je Kastratović „Vijestima”.

Da li to znači da će igrati za reprezentaciju te zemlje?

"Takvu informaciju zasada nemam", zaključio je Kastratović.

Marković nije igrao za reprezentaciju od 14. januara 2012. i meča sa Letonijom, a potrebno je da prođu tri godine da bi mogao da nastupi za neku drugu reprezentaciju. Katar je, zanimljivo, domaćin Svjetskog prvenstva u januaru 2015.

Od tog duela sa Letonijom, imao je krajnje čudne razloge da ne igra za „crvene”. Prvo je junske utakmice baraža sa Švedskom propustio zbog plastične operacije, da bi oktobarske okršaje sa Njemačkom i Češkom preskočio zbog povrede grudnog koša, ali je odmah nakon toga igrao za njemački Gepingen.

Marković je trebalo da se pojavi 27. decembra na pripremama za Mundijal, ali je dan ranije poslao SMS poruku selektoru i obavijestio ga da ima privatnih obaveza i da će doći 30. decembra. Kastratović ga je izbrisao sa spiska putnika za Španiju, ali ga je pozvao za aprilski dvomeč sa Izraelom. Kada se ni tada nije odazvao, Kastratović je poručio:

"Podnijeću ostavku poslije njegove prve odigrane utakmice za reprezentaciju Crne Gore!"

Tada su „Vijesti” pisale da je Marković na pragu Katara. Selektor ga je opet pozvao za okršaje sa Njemačkom i Češkom, a klub iz Bundes lige je odgovorio da može da dođe 9. juna. I ponovo se nije pojavio...

Sada je, ipak, vrijeme da se svi problemi zaborave, jer sjutra u „Morači” gostuje velika Njemačka, a u subotu „crveni” gostuju Češkoj u Brnu.

Bodom u jednom od ta dva meča, Draško Mrvaljević i drugovi bi obezbijedili plasman na Evropsko prvenstvo, mada bi i u slučaju dva poraza gotovo sigurno išli u Dansku kao najbolja trećeplasirana ekipa.

Bonus video: