Pero Milošević sa Al Sadom osvojio Kup Libana

Al Sad, u kojem je od nedavno trener golmana Goran Vujović, bivši Miloševićev član stručnog štaba u Lovćenu, u finalu je bio ubjedljiv protiv Sadake sa 29:18
113 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2013. 22:26h

Crnogorci su prigrabili prvi pehar u sezoni u Libanu – proslavljeni crnogorski rukometni trener Pero Milošević sa Al Sadom je danas osvojio Kup Libana, koji se, inače, igra bez stranaca.

Al Sad, u kojem je od nedavno trener golmana Goran Vujović, koji je bio Miloševićev član stručnog štaba i u Lovćenu, u finalu je bio ubjedljiv protiv glavnog konkurenta, Sadake (čiji dres, inače, novi povremeni crnogorski reprezentativac Igor Bakić) sa 29:18. Na putu do pehara, Al Sad je upisao sve tri pobjede.

“Bili smo dominatni u kupu. Polufinale smo dobili sa 23 gola razlike, finale sa 11”, kazao je “Vijestima” Milošević, u čijem timu od stranaca igraju Šapčani Mladen-Cigla Ivanović, bivše desno krilo Budućnosti, iPavle Antonijević (lijevo krilo), te bosansko-hercegovački internacionalac Ante Kukrika (desni bek).

Al Sad je regularni dio sezone u prvenstvu završio na prvom mjestu, sa svim pobjedama, i sada ga očekuje polufinale plej-ofa, u kojem će ekipe imati pravo na po tri stranca. Plej-of startuje 19. juna, a eventualna majstorica u finalu je na programu 29. juna…

“Najveći konkurent i u plej-ofu nam je Sadaka, sa kojom ćemo sigurno ponovo igrati u finalu, i u kojoj veoma dobro igra Igor Bakić. Prije toga ćemo sa Armijom igrati polufinale. Mislim da imamo velike šanse da osvojimo i prvenstvo. Još ne znam koji će stranci igrati za Sadaku, osim Bakića. Veliko je rivalstvo i utakmice su sa dosta naboja”, dodao je Milošević, uz napomenu da će dvije prvoplasirane ekipe iz prvenstva u novembru igrati azijsku Ligu šampiona.

Podsjećanja radi, prije dolaska u Liban, u januaru ove godine, Milošević je sa Lovćenom pretprošle sezone osvojio prvu duplu krunu u istoriji crnogorskog rukometa, uz odlično šesto mjesto u SEHA ligi.

Bio je i trener Lovćena u najsjajnijem periodu cetinjskog kluba, osvojivši titule u SR Jugoslaviji 2000. i 2001. godine, te Kup 2002. godine.

Čovjek koji je kao igrač bio šampion Evrope sa Metaloplastikom, vodio je Lovćen i do četvrtfinala Lige šampiona u sezoni 2000/2001.

Milošević je bio prvi selektor muške seniorske reprezentacije Crne Gore, sa kojom je izborio plasman na Evropsko prvenstvo u Norveškoj, tako što je u kvalifikacijama i baražu nanizao 11 pobjeda i remi. Po završetku kvalifikacija za EP, odnosno odigranih mečeva baraža sa Portugalom, u junu 2007. godine, podnio je ostavku.

Nakon toga je postao selektor Katara, koji je vodio do ljeta 2009. godine, kada se vratio u Crnu Goru. Sa juniorskom selekcijom Katara je izborio vizu za Svjetsko prvenstvo u Egiptu.

Na klupskom planu, Milošević je vodio i rukometašice Budućnosti, sa kojima je osim domaćih trofeja stigao i do polufinala Lige šampiona 1999. i četvrtfinala 2003. godine. Ima osvojen trofej sa Al Rajanom u Kataru, a vodio je i španske klubove Teukro i Alhesiras, te kratko i skopski Vardar, sa kojim je 2011. godine stigao do polufinala Kupa kupova, što je najveći evropski rezultat u istoriji kluba.

Prije dolaska u Katar, nekoliko mjeseci je bio i selektor Bahreina, koji je napustio nakon početka sukoba u toj zemlji..

Pero Milošević je bio i trener muške kadetske reprezentacije Crne Gore, te selektor muške juniorske reprezentacije SR Jugoslavije sa kojom je osvojio bronzu za Evropskom prvenstvu 2002. godine...

Vuk prvi strijelac ligaškog dijela prvenstva u Italiji

Uspješnu sezonu imao je i mlađi sin Pera Miloševića, Vuk - biši juniorski reprezentativac Crne Gore je u dresu italijanskog Terana bio prvi strijelac ligaškog dijela prvenstva.

Na 18 utakmica, Vuk je postigao 188 golova, odnosno 10,44 prosječno po meču. Na njegovu nesreću, Teramo (u koji je stigao i na preporuku Zorana Abramovića, trenera Lovćena, koji je u tom klubu igrao u sezoni 1997/98) nije uspio da se plasira u plej-of, zbog čega Vuk Milošević nije uspio da poveća golgeterski učinak.

Ponikao u školi rukometa Budva, Vuk je prije Terama u Crnoj Gori nosio i dres Budvanske rivijere i Lovćena, a u inostranstvu je igrao za španske klubove Teukro, Alhesiras i Badahos, te katarsku Al Garafu.

Bonus video: