Pola reprezentacije na okupu

Osim igrača koji kasne ili su odsutni zbog povrede, nije bilo ni Fahrudina Melića, koji je odlučio da napusti crnogorsku reprezentaciju
59 pregleda 2 komentar(a)
Fahrudin Melić, Foto: Ihf.info
Fahrudin Melić, Foto: Ihf.info
Ažurirano: 03.06.2013. 14:28h

Devet dana pred meč sa Njemačkom u kvalikacijama za Evropsko prvenstvo u Danskoj, okupila se crnogorska rukometna reprezentacija.

Zapravo, pola nje - zbog klupskih obaveza u narednim danima će se redom priključivati Marko Rajković, Rade Mijatović, Vasko Ševaljević, Mladen Rakčević i Žarko Pejović, dok njegov prezimenjak Marko za vikend igra treću utakmicu plej-ofa holandske lige.

Zoran Roganović je pod znakom pitanja, jer igra Emir kup, Marka Simovića nema zbog povrede, a kapitenu Drašku Mrvaljeviću i Igoru Markoviću je dozvoljen luksuz da u podne ne dođu ispred prostorija Rukometnog saveza, već da saigrače sačekaju na Cetinju.

Nije bilo ni Fahrudina Melića, koji je odlučio da napusti crnogorsku reprezentaciju.

"Fahrudin mi je rekao da je definitivno stavljena tačka na njegove reprezentativne nastupe što se tiče Crne Gore, da su mu prioritet porodica i obaveze u klubu. Izuzetno mi je teško pala takva odluka, jer smo se dogovorili da nastupa 12. juna protiv Njemačke u Podgorici".

"U svakom slučaju, veliki gubitak za ovaj sastav, radi se o izuzetnom čovjeku i igraču.. Nadam se da će mlađi igrači, Lasica i Radović, pokušati da nadoknade njegovo odsustvo", rekao je Kastratović.

Žarko Marković gotovo sigurno neće doći, iako je iz njegovog kluba Gepingena stigao dopis da ne može da se pojavi na okupljanju prije 9. juna, jer dan ranije igra meč u Bundes ligi.

Selektoru Zoranu Kastratoviću u Podgorici su se danas „javili” Nebojša Simić, Petar Kapisoda, Marko Lasica, Nemanja Grbović, Vladimir Osmajić, Goran Lasica, Stevan Vujović, Mirko Milašević i Ivan Perišić, kao i igrači kojima je naknadno upućen poziv zbog povreda i otkaza - desni bekovi Vladan Lipovina i Nemanja Malović, desno krilo Mirko Radović i lijevo krilo Miloš Vujović.

Bonus video: