Rukometaši Hamburga prvaci Evrope

Tim sa sjevera Njemačke je priredio još jednu senzaciju i nakon Kila u polufinalu, savladao i najtrofejniji evropski klub Barselonu nakon produžetaka u finalu sa 30:29
51 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 02.06.2013. 18:35h

Čudo se dogodilo, rukometaši Hamburga su novi prvaci Evrope!

U svom prvom finalu Lige šampiona, tim sa sjevera Njemačke je priredio još jednu senzaciju i nakon Kila u polufinalu, savladao i najtrofejniji evropski klub Barselonu nakon produžetaka u finalu sa 30:29.

Kakvu je senzaciju priredio Hamburg, najbolje pokazuje letimičan pogled na tabelu Bundes lige - tim Martina Švalba je tek peti, sa svega 46 bodova u 32 kola!

Njemci su vodili 24:20, Torsten Jansen je u kontri imao zicer za 25:20, ali ga je zaustavio Arpad Šterbik.

Barsa je izjednačila na 24:24, da bi Hans Lindberg na isteku 58. minuta svojim 100. golom u Ligi šampiona vratio prednost svom timu (25:24).

Postigao trocifren broj golova u najjačem takmičenju: Hans Lindberg

Drugi strijelac Lige šampiona Sergej Rutenka je izjednačio, a 33 sekunde prije kraja Šterbik je odbranio i šut Lindberga iz teške pozicije.

Rutenka je u posljednjoj sekundi pokušao da donese pobjedu "blaugrani", ali je Johanes Biter zaustavio njegov udarac i odveo meč u produžetke.

Domagoj Duvnjak je na startu produžetka dao dva gola, da bi Katalonci na isteku 67. minuta izjednačili preko Huanina Garsije na 29:29.

Lindberg je iz sedmerca vratio prednost, da bi Biter u finišu izrastao u apsolutnog heroja, pošto je odbranio zicere Eduardu Gurbindu i Garsiji.

Iznenadio sve: Mihael Kraus

Mihael Kraus, koji je čitave sezone bio rezerva, ušao je u drugom poluvremenu i postigao šest golova, kao i Lindberg, dok su Katalonce predvodili Rutenka sa osam i Viktor Tomas sa sedam.

Galerija

Bonus video: