Kamenica se rastao sa Nekseom

"Nastaviću sa praksom da prekidam sa radom u klubu gde nemam pravi uticaj. Taj projekat sada može da ide dalje i bez mene”, kazao je Kamenica za rukometni portal Balkan-Handball
92 pregleda 0 komentar(a)
Kasim Kamenica, Foto: Zoran Đurić
Kasim Kamenica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 31.05.2013. 18:26h

Nakon pet godina, Kasim Kamenica napušta Nekse. Bivši selektor muške reprezentacije Crne Gore, jedno od najpoznatijih stručnjaka na našim prostorima, u proteklih pet godina je sa Nekseom upisao pet drugih mjesta u Hrvatskoj iza neprikosnovenog Zagreba…

Razlozi odlaska su finansijske prirode, o čemu je “Vijestima” Kamenica govorio još u septembru prošle godine u Beogradu, tokom kvalifikacija za Ligu šampiona na kojima je igrao i Lovćen…

“Bez obzira što sam imao ugovor na još dvije godine, poslije razgovora sa predsjednikom kluba, odlučio sam se za ovakvu odluku nakon gotovo pet godina saradnje. Naš generalni sponzor Nexe Grupa se nalazi u složenoj situaciji zbog krize u građevini, a ja sam kao trener došao u situaciju da ne vladam više projektom. Ekipa se u toku sezone počela osipati. U ovakvoj situaciji samo raste dug, a tekuće obaveze se teško izmiruju".

"Smatrao sam da ovakvim potezom na određeni način i pomognem klubu. Nastaviću sa praksom da prekidam sa radom u klubu gde nemam pravi uticaj. Taj projekat sada može da ide dalje i bez mene. Zahvaljujem se svima koji su me podržavali sve ove godine, a posebno porodici Ergović”, kazao je Kamenica za rukometni portal Balkan-Handball.

Kamenica je zadovoljan petogodišnjim boravkom i radom u Našicama…

“Sve u svemu, iza nas ostaje pet vicešampionskih titula. To je veliki rezultat za jedno malo Našice u konkurenciji sa mnogo većih gradovima u Hrvatskoj kao što su Rijeka, Karlovac, Varadžin. Oni su prilikom mog dolaska svi imali jake ekipe, tako da smo ostvarili jedan vrhunski rezultatski saldo”, ističe Kamenica.

Kako kaže, “klub ostavlja u dobroj poziciji, jer temelji postoje, s obzirom da je Nekse dvije godine ulagao u regionalnu ligu”.

“Sada kada je došao generalni sponzor, imaće određena olakšanja. Kako će to klub iskoristiti, to je stvar budućnosti”, kaže Kamenica i dodaje:

“Moram reći da sam bio malo nepravedan prema sebi. Nisam stvarao rezervnu opciju. Jednostavno nisam htio da imam rezervnu varijantu. Postavio sam se da ne smijem kao kapetan broda da iskačem kao prvi. Želio sam da budem posljednji i u ovom trenutku nemam ništa konkretno. Osjećam se u punoj intelektualnoj i fizičkoj snazi. Jedino što mi je nedostajalo u Našicama, to su trofeji. Sigurno je da me zanima jedna ambiciozna sredina da još jedan projekat izguram na leđima, a onda polako da privodim svoju trenersku karijeru kraju”, zaključuje Kamenica.

Bonus video: