Mojkovčanin Darko Stanić najbolji golman Lige šampiona

U anketi je učestvovalo čak 20.000 rukometnih zaljubljenika sa svih meridijana. Na svakoj poziciji su bila nominovana po četiri igrača (ukupno 32 iz 15 zemalja, odnosno, 12 klubova)
92 pregleda 5 komentar(a)
Darko Stanić, Foto: Reuters
Darko Stanić, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.05.2013. 12:38h

Golman skopskog Metalurga i reprezentacije Srbije Darko Stanić izabran je u idealnu postavu EHF Lige šampiona za sezonu 2012/2013.

“Ministrar odbrane”, kako popularno zovu 34-godišnjeg Mojkovčanina, dobio je najviše glasova od 13. aprila, od kada su rukometni fanovi mogli da glasaju putem sajta Evropske rukometne federacije.

Stanića je dobio 38 odsto glasova, a iza sebe je ostavio jednog Tijerija Omejea (Kil), te Matijasa Andersona (Flensburg) i Silvija Hajnfetera (Fuhse Berlin).

“Na Evropskom prvenstvu u Srbiji je izabran za najboljeg golmana turnira i osvojio je srebrnu medalju sa Srbijom. Želio je da svoju karijeru završi u Skoplju. Predstavlja jedan od najbitnih faktora uspjeha Metalurga – plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, po prvi put u istoriji kluba”, komentar je EHF-a na izbor Stanića.

Još jedan igrač sa prostora bivše Jugoslavije našao se u idealnoj postavi, hrvatski reprezentativac Ivan Čupić, koji je izabran za najbolje desno krilo.

U anketi je učestvovalo čak 20.000 rukometnih zaljubljenika sa svih meridijana. Na svakoj poziciji su bila nominovana po četiri igrača (ukupno 32 iz 15 zemalja, odnosno, 12 klubova).

Idealna postava

Golman: Darko Stanić (Metalurg – 38%)

Lijevi bek: Filip Jiha (Kil – 33%)

Srednji bek: Daniel Narsis (Kil – 35%)

Desni bek: Laslo Nađ (MKB Vesprem – 42%)

Lijevo krilo: Anders Egert (Flensburg – 39%)

Desno krilo: Ivan Čupić (Kelce – 42%)

Pivotmen: Žulen Aginagalde (Atletiko Madrid – 32%)

Najbolji defanzivac: Ištvan Šuc (Vesprem – 34%)

Bonus video: