Bogdanović: SEHA liga će se igrati na Cetinju

"Naravno da ćemo stvoriti sve preduslove našem šampionu da iduće sezone igra SEHA ligu", kaže Bogdanović za "Vijesti"
1 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2013. 12:57h

Čelnici SEHA lige su bili neumoljivi - Lovćen iduće sezone ne može da igra na Cetinju, jer dvorana ne ispunjava standarde. Uz postojeće finansijske probleme, za crnogorskog šampiona bi igranje u Podgorici predstavljalo „nemoguću misiju”.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović, međutim, za „Vijesti” najavljuje da će se SEHA liga iduće sezone, ipak, igrati u prijestonici. I objašnjava kako...

"Naravno da ćemo stvoriti sve preduslove našem šampionu da iduće sezone igra SEHA ligu. Razmišljali smo o tome da damo doprinos klubu kroz finansijski aranžman na taj način što bismo ušli u projekat rekonstrukcije dvorane. Sportski centar bi dobio sredstva, koja bi trebalo da se obezbijede kroz SEHA ligu. Lovćen bi kroz ta sredstva od SEHA lige imao i neku finansijsku podršku koja će mu, zasigurno, biti potrebna ne samo za domaće prvenstvo, već i za regionalnu ligu u kojoj će biti jedini crnogorski klub", kaže Bogdanović.

Priča o rekonstrukciji postojeće dvorane na Cetinju i povećanju kapaciteta (potrebno je barem 2.000 mjesta), počeće brzo.

"U nekoliko narednih dana ćemo razgovarati na tu temu. Već sam razgovarao sa direktorom Sportskog centra, kako bismo na rekonstruisalu halu koja bi zadovoljila sve standarde da se na Cetinju igra SEHA liga".

Problem je, međutim, i igrački kadar, jer su neki tokom sezone napustili klub (Zlatko Daskaloski, Stevan Vujović), Ivan Perišić ide u Mađarsku, Vladan Lipovina ide na probu u Vardar, Igor Marković je u „Vijestima” najavio da bi, konačno, želio da se okuša u inostranstvu. Mlađim igračima, poput Milana Popovića i Mirka Radovića, ugovori su istekli i razmišljaju o drugim sredinama, stariji više ne namjeravaju da trpe da u sezoni primaju plate „na kašičicu”…

"Daćemo sve od sebe, jer tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati. Naš je cilj da zadržimo ekipu u ovom sastavu i da Lovćen naredne sezone bude i bolji i jači. Naravno da ima dugovanja, ali lokalna samouprava pokušava i daje sve od sebe kako bi ispratila sve te zarade našim igračima, koji su pravi podvig ne samo za cetinjski, nego i za crnogorski sport. Zaista ćemo dati sve od sebe da Lovćen u narednoj sezoni ima čvrstog sponzora, koji će moći da servisira izazove koji ih očekuju", zaključio je Bogdanović.

Galerija

Bonus video: