Radičević počasna građanka Đera

"Osjećaj je fenomenalan. Mađari su stvarno pažljivi, prijem je bio izvanredan. Ovdje ne zaboravljaju ni rođendane, vjerske praznike", rekla je Radičevićeva
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2013. 23:42h

Veliki uspjeh rukometašica Đera nagrađen je na pravi način - sve igračice i stručni štab novog šampiona Evrope proglašene su počasnim građanima tog mađarskog grada.

Među onima koji su primili plakete je i crnogorska reprezentativka Jovanka Radičević, jedna od najzaslužnijih što je klub čiji je zvaničan naziv Đeri ETO KC prekinuo prokletstvo evropskih finala i popeo se na krov Starog kontinenta.

"Osjećaj je fenomenalan. Mađari su stvarno pažljivi, prijem je bio izvanredan. Ovdje ne zaboravljaju ni rođendane, vjerske praznike... Nemaju premca kada je u pitanju ukazivanje pažnje", rekla je Radičevićeva za „Vijesti”, koja će prije odlaska iz Mađarske u skopski Vardar odigrati još finale nacionalnog Kupa u nedjelju.

Nagrade Ambrosu Martinu i njegovim izabranicama je uručio gradonačelnik Žolt Borkai, koji je ujedno i predsjednik Olimpijskog komiteta Mađarske.

To je podsjetilo na scene kada je Budućnost prošle godine osvojila isti pehar, ali po potpuno različitom pristupu - tada je Dragana Adžića i njegovu četu dočekao zamjenik gradonačelnika Vladan Vučelić.

Prvog čovjeka Opštine Miomira Mugoše nije bilo nigdje, a kamoli ovakvih priznanja...

Bonus video: