Vranješ i Matić kandidati za selektora Srbije

"Obojica smatraju da mogu da prođu na Evropsko prvenstvo, ali garancije nije dao nijedan", rekao je Đurković članovima UO RSS.
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2013. 22:26h

Ljubomir Vraneš i Vladan Matić kandidati su za selektora Srbije u preostala dva meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, vjerovatno i za kasnije, odlučio je danas Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije.

Predsjednik RSS Velimir Marjanović i generalni sekretar Božidar Đurković razgovarali su sa obojicom trenera.

"Obojica su izgradili ime u igračkom smislu, a trenersko iskustvo su počeli u inostranstvu. Ko god bude vodio reprezentaciju, biće u mnogo teškoj situaciji jer neće imati nijedan čestiti trening. Obojica smatraju da mogu da prođu na Evropsko prvenstvo, ali garancije nije dao nijedan", rekao je Đurković članovima UO RSS.

Selektor će biti poznat ovog vikenda, poslije još jedne runde razgovora, a biće izabran elektronskim glasanjem članova UO.

Srbija u preostalim mečevima kvalifikacija igra protiv Rusije 12. i protiv Bosne i Hercegovine 16. juna.

"Obojica su prihvatila da vode reprezentaciju i poslije kvalifikacija, ali ćemo o tome pregovarati posle njih", rekao je Đurković.

Srbija je treća u sedmoj kvalifikacionoj grupi s pet bodova, koliko ima i druga Austrija, dok je prva Rusija sa šest bodova. BiH je četvrta, bez bodova.

UO je danas i konstatovao sporazumni raskid ugovora sa dosadašnjim selektorom Veselinom Vukovićem.

Bonus video: