Marta Žderić u Budućnosti, ugovor na dvije godine

"Ima visinu, sjajnu tehniku i sve što je potrebno da postane veliki golman, radi se o velikom potencijalu i vjerujem da će u Budućnosti napraviti veliku karijeru", kaže Bojana Popović
2 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2013. 22:07h

Boravak u Tivtu, na finalnom turniru Regionalne lige, bila je i prilika da se formalizuje raniji usmeni dogovor – golmanka Podravke, 23-godišnja Marta Žderić, nova je članica Budućnosti, a potpisala je dvogodišnji ugovor.

Rođena u Metkoviću, Marta je članica Podravke od 2007. godine, a bila je dio hrvatske reprezentacije koja je nastupala na posljednjim Olimpijskim igrama u Londonu i Evropskom prvenstvu u Srbiji.

Sa reprezentacijom Hrvatske osvojila je zlato i srebro na Mediteranskim igrama.

"Mislim da smo u Marti Žderić dobili golmana kakav nam je potreban i da će ona uspjeti da održi nivo koji je potreban Budućnosti u narednim godinama. Radi se o jednoj od najpespektivnijih golmanki na planeti, koja je svoj kvalitet potvrdila u posljednje dvije sezone tokom kojih je bila na najvišem nivou na golu Podravke. Sigurna sam da će Žderić naredne godine napradovati uz Klaru i da će nakon toga biti golmanka za najviše domete. Ima visinu, sjajnu tehniku i sve što je potrebno da postane veliki golman, radi se o velikom potencijalu i vjerujem da će u Budućnosti napraviti veliku karijeru", kazala je sportski direktor Budućnosti Bojana Popović.

Predsjednik Predrag Bošković, Bojana Popović i Marta Žderić prilikom potpisivanja ugovora

Bojana Popović je otkrila da će naredna biti posljednja sezona Klare Voltering u dresu Budućnosti.

"Ranije smo produžili ugovor sa Klarom Voltering, koja je veoma važna igračica u našem timu i koja će biti jedan od naših glavnih aduta i naredne sezone. Klara međutim, ima svoje privatne razloge zbog kojih će na kraju naredne sezone vjerovatno završiti epizodu u Budućnosti, zbog čega smo morali da tražimo pojačanje za naredne godine kada je u pitanju pozicija golmana", dodala je Popović.

Žderić je treće pojačanja podgoričkog kluba, nakon desnog beka danske reprezentacije Kamile Dalbi, koja stiže iz Randersa, i Poljakinje Kinge Bizdre, koja u Podgoricu dolazi iz redova Zaglebje Lubina.

Bonus video: