Anđela Bulatović: Stigao je trenutak da ispunimo snove

"Nadam se da je došao trenutak da napokon ispunimo san svih generacija i uđemo u toliko željeno finale", kaže Anđela Bulatović
51 pregleda 0 komentar(a)
Anđela Bulatović, Foto: V.Belojević
Anđela Bulatović, Foto: V.Belojević
Ažurirano: 13.03.2012. 08:27h

Prije tačno tri mjeseca, rukometašice Crne Gore su tiho, bez mnogo riječi, pognutih glava, sa tek ponekim usiljenim osmijehom, prolazile kroz zgradu podgoričkog aerodroma. Sa Svjetskog prvenstva, na koje su otišle sa željom da osvoje medalju, vratile su se mnogo ranije nego što su očekivale, sa gorčinom zbog poraza u osmini finala od Španije.

Tog 13. decembra budućnost crnogorskog rukometa i projekat London 2012. visili su o koncu, postojala je teoretska šansa da „crvenima” izmakne viza za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre...

Mnogi su vjerovatno pomislili da ni Budućnosti nema spasa, ali kao da se sve promijenilo preko noći - iste te djevojke iz Brazila, uz pomoć Klare Voltering, Dragane Cvijić i Dijane Jovetić, rušile su kao tajfun sve pred sobom, igrale kao u transu i postale tek druga ekipa koja je osvojila svih 12 bodova u glavnoj rundi Lige šampiona.

Sada, 13. marta, mogu da uživaju u uspjehu i pripremaju misli i spremaju se za osmo polufinale Lige šampiona u klupskoj istoriji.

"Nakon Svjetskog prvenstva, na kojem smo, iskreno, izgledale bezveze, kao da smo ojačale. Skupile smo snagu, davale smo maksimum na svakom treningu i utakmici, što pokazuje i ovaj uspjeh. Od prvog do četvrtog meča smo igrale sve bolje i već tada obezbijedile polufinale, o čemu smo mogle samo da sanjamo. Nakon kratkotrajnih priprema smo malo slabije odigrale posljednja dva susreta, jer smo bile malo sporije i umorne, ali je najvažnije da smo pobijedile", poručuje Anđela Bulatović.

Ekipa koja je lepršavom igrom prohujala do polufinala Lige šampiona, na decembarskom šampionatu svijeta u Brazilu djelovala je sporo, bezidejno. Jednostavno, igrala je zastarjeli rukomet. Ali, sve se promijenilo...

"Igramo brže nego u Brazilu. Sada vučemo polukontre, dajemo lakše golove, što na Svjetskom prvenstvu nije bio slučaj. Velika prednost je što na svim pozicijama imamo po dvije kvalitetne igračice, koje mogu da uđu i promijene ritam utakmice. Mislim da ostale ekipe nemaju tako dugu klupu kao mi".

Kao i prošle sezone, rival u polufinalu biće Larvik. Ovog puta, šanse su mnogo veće.

"Mislim da smo sazrele. Stvari koje su se dešavale prošle sezone i na Svjetskom prvenstvu su nas zbližile, stekle smo veliko iskustvo. Nadam se da je došao trenutak da napokon ispunimo san svih generacija i uđemo u toliko željeno finale".

Norveški prvak je prošle godine bio apsolutni favorit za osvajanje Lige šampiona, ali sada su stvari promijenjene. Larvik je u glavnoj rundi imao po dvije pobjede, remija i poraza, a tim je znatno slabiji nego prošle godine - Hajdi Loke je otišla u Đer, Katja Niberg propušta cijelu sezonu, velika Gro Hamerseng se porodila, baš kao i Olga Medvjedeva, a Tine Štange i Nora Merk ne igraju zbog povreda koljena.

Na sve se nadovezala i teška povreda Sare Brajstol, koja je prije šest dana, u pobjedi nad Flintom u nacionalnom šampionatu (30:14), na dva mjesta slomila vilicu! Čak i ako nijedna od odsutnih igračica ne bude spremna za polufinale, Budućnost ne može da se opušta i pomisli da je favorit...

"Larvik jeste slabiji bez Loke i Hamerseng, ali ostale igračice su jako dobre. Igraju odličnu odbranu, na koju se golmanka Leganger nadovezuje možda i više nego što bi trebalo, a napad im je za nijansu slabiji. Norvežanke su ušle u polufinale i sigurno razmišljaju o finalu, kao i mi. Jedna stvar je jasna - niko sa sigurnošću ne može da kaže ko je favorit pred naš dvomeč", zaključila je Bulatovićeva.

Prepoznat je moj rad

Anđela Bulatović je do ove sezone uglavnom igrala samo u odbrani, ali je polako sticala povjerenje Dragana Adžića. U hijerarhiji je preskočila Milenu Knežević i Anu Radović i sada je ona prvi srednji bek Budućnosti...

"Uvijek sam davala maksimum i u odbrani i u napadu, to me je odlikovalo. Prepoznati su moj rad i trud na treninzima, kao i ponašanje van terena, sada mi se sve vratilo sve što sam uložila. Bila mi je želja da igram i u napadu, a polako sam počela da se opuštam, poraslo mi je i samopouzdanje", ističe djevojka koja nosi broj 10.

Klara „diže” ekipu

Nakon mnogo godina, Budućnost opet ima pravo rješenje između stativa - Klara Voltering brani fenomenalno, o njoj priča čitava Evropa.

"Kada date maksimum u odbrani, mnogo vam znači da i posljednja karika u tom lancu odradi svoj dio posla i pomogne nam. Klara sa odbranjenim zicerima zna da „diže” ekipu, baš kao što njoj raste samopouzdanje nakon nekog našeg gola i dobre igre u odbrani. Odlično se nadovezujemo, njen dolazak je bio pun pogodak", naglašava Anđela.

Bonus video: