Danas počinje fajnl-for Regionalne lige: Budućnost u polufinalu sa Lokomotivom

"Imamo motiv više da se revanširamo za neočekivani poraz i slabo izdanje. Moramo da obratimo pažnju na našu Ivanu Božović, koja je tada bila jako motivisana", naglasio je Adžić
0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Rukometašice Budućnosti, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.05.2013. 09:59h

Nakon duge pauze od „pravog” rukometa i mečeva sa rivalima u Crnogorskoj ligi, koji su joj potpuno nedorasli, Budućnost opet ima izazov - najtrofejniji crnogorski klub braniće danas i sjutra u Tivtu titulu prvaka Regionalne lige.

Rukometašice Dragana Adžića se u večerašnjem polufinalu (19 časova) sastaju sa Lokomotivom, koja ih je iznenadila 30. marta u Zagrebu (27:24) i onemogućila ih da zauzmu 1. mjesto u regularnom dijelu. Trebalo bi, ipak, da se dogodi čudo da se Podgoričanke u sjutrašnjem finalu ne sretnu sa Podravkom, koja u polufinalu igra protiv Metalurga. Budućnost je, zapravo, favorit za osvajanje titule...

"Prethodne tri godine smo osvojili Regionalnu ligi i može se reći da smo favoriti. Mora se, ipak, uzeti u obzir posljednji mjesec i po, u kojem su Lokomotiva i Podravka imale ozbiljno takmičenje, a mi samo našu ligu. Imamo i problem sa povredama, ali ćemo se potruditi da nastavimo dominaciju i sa ovih 11 igračica na koje računamo", rekao je Adžić.

U ekipi zbog povreda neće biti već duže odsutne Suzane Lazović, te Biljane Pavićević i Željke Nikolić, koja je u četvrtak operisala prednje ukrštene ligamente koljena. Katarino Bralo je već otišla, jer je imala ozbiljnih zdravstvenih problema, dok je Jelena Despotović sa juniorskom reprezentacijom na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. I pored toga, ne bi trebalo sumnjati da će se „plave” revanširati Lokomotivi.

"Imamo motiv više da se revanširamo za neočekivani poraz i slabo izdanje. Moramo da obratimo pažnju na našu Ivanu Božović, koja je tada bila jako motivisana. Tu su i iskusna Kožnjak, naša Jelena Marković, kao i još nekoliko iskusnih igračica. Lokomotiva je već napravila iznenađenje plasiravši se prije Zaječara i Jagodine", naglasio je Adžić, uz napomenu da očekuje finale sa Podravkom.

"To je najrealnije, jer smo mi i Podravka dvije najkompletnije ekipe u Regionalnoj ligi. Hrvatice su nas savladale na početku jesenjeg dijela šampionata, a mi smo im se revanširali krajem marta. Ali, potrebno je da prvo preskočimo Lokomotivu", zaključio je trener Budućnosti.

Bonus video: