Katarina Bulatović definitivno u Đeru!

Najbolji desni bek planete, jedna od najboljih i najskupljih svjetskih rukometašica, potpisala je dvogodišnji ugovor, uz mogućnost raskida istog već nakon prve sezone.
155 pregleda 0 komentar(a)
Katarina Bulatović, Foto: Www.ehfcl.com
Katarina Bulatović, Foto: Www.ehfcl.com
Ažurirano: 17.05.2013. 07:31h

Ono što je od početka februara bila glavna tema na ženskom evropskom rukometnom tržištu, pri čemu se spekulisalo da je dogovor već postignut, što su dvije strane više puta negirale, sada je definitivno potvrđeno – Katarina Bulatović (29) novi je član Đera, šampiona Evrope.

Kako je danas objavljeno na sajtu mađarskog kluba, najbolji desni bek planete, jedna od najboljih i najskupljih svjetskih rukometašica, potpisala je dvogodišnji ugovor, uz mogućnost raskida istog već nakon prve sezone.

“Drago mi je što idem u klub koji je osvojio titulu u Ligi šampiona, o kojem sam čula samo riječi hvale”, rekla je kratko za “Vijesti” Katarina Bulatović, drugi strijelac ovogodišnje Lige šampiona sa 90 golova.

Time je stavljena tačka na dilemu, ako je uopšte i bilo, u kojem će klubu crnogorska reprezentativka nastaviti karijeru. Kako je ranije objavila njena menadžerska agencija SportKoncept, u igri bili i Krim i Vardar, a bilo je razgovora i sa Olkimom, iako je bilo jasno da zbog finansijske situacije u klubu od ostanka u Rumuniji neće biti ništa.

Dovođenjem Katarine Bulatović, koja ima dvije osvojene Lige šampiona, u dresu Slagelsea (2007) i Budućnosti (2012), pored olimpijskog srebra iz Londona i zlata sa Evropskog prvenstva u Srbiji sa reprezentacijom, Đer je jasno stavio do znanja da iduće sezone želi da odbrani titulu prvaka Evrope, bez obzira na odlazak Jovanke Radičević i Andree Lekić u Vardar.

“Idem u klub sa velikim ambicijama, i za mene će biti izazov da branim titulu prvaka Evrope”, dodala je Bulatović, uz napomenu da će više o novom klubu moći da govori 29. maja, kada će biti zvanično predstavljena u Đeru.

Katarina je u tekućoj sezoni sa rumunskim Olkimom stigla do polufinala Lige šampiona, iako su ambicije i očekivanja bila veća. U polufinalu je, međutim, Đer bio bolji, mada je Olkim u revanšu bio veoma blizu prolaza u finale (nakon poraza kod kuće sa dva razlike, prvak Rumunije je u revanšu slavio sa golom razlike, iako je 10-tak minuta prije kraja imao i plus šest).

Uz osvojenu titulu u Rumuniji, očekuje se i trofej u nacionalnom Kupu naredne nedjelje, nakon čega rođena Kragujevčanka ide u rodni grad (22. maj)…

Upražnjeno mjesto na desnom krilu, nakon odlaska Radićevićeve, naredne sezone zauzeće mađarska reprezentativka Bernadet Bognar-Bodi, koja dolazi iz Dunajvaroši, i koja je potpisala jednogodišnji ugovor.

Kako je potvrdio predsjednik kluba Erno Kelečenji, ugovor na još jednu sezonu sa Đerom produžila je i francuska internacionalka, pivot Rafael Tervel, a u narednoj sezoni se vraća i desni bek Agnes Hornjak (31), koja je proteklu sezonu preskočila zbog trudnoće.

“Možda i ne pretjerujem ako kažem da će Đer iduće sezone imati najjači tim u svojoj istoriji”, rekao je Kelečenji.

Bonus video: