Pobjeda bitna za samopouzdanje

"Bitno je da nastavimo pobjedničku seriju zbog samopouzdanja. Borićemo se kao da je najvažnija utakmica.", rekla je Dijana Jovetić
0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Rukometašice Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.03.2012. 13:21h

Osmo polufinale je obezbijeđeno još u 4. kolu, ali opuštanja nema - rukometašice Budućnosti u nedjelju veče (19 časova) žele da šestom pobjedom završe glavnu rundu i tako izbjegnu scenario iz grupne faze, kada su nakon pet trijumfa poražene na gostovanju Midtjilandu.

Dakle, duel sa Olkimom nema nikakav takmičarski značaj, ali ima psihološki. Nova dva boda, i to bez prva dva pivota Ane Đokić i Dragane Cvijić, podigla bi ionako ogromno samopouzdanje izabranica Dragana Adžića. I dao bi im vjetar u leđa, koji bi mogao da ih ponese do uspjeha koji su sanjale mnoge generacije podgoričkog kluba - finala Lige šampiona.

“Iako je pitanje prvog mjesta u grupi riješeno, neće biti opuštanja. Osigurale smo plasman u polufinale, tako da utakmica sa Olkimom nema rezultatski značaj. Ali, to će nam da nam bude posljednja provjera pred polufinale i daćemo sve od sebe da trijumfujemo. Bitno je da nastavimo pobjedničku seriju zbog samopouzdanja. Borićemo se kao da je najvažnija utakmica. Očekujem naše dobro izdanje i pobjedu, ali ne ubjedljivim rezultatom kao u Rumuniji”, naglasila je Dijana Jovetić.

Ova generacija Budućnosti je baš u prvom duelu sa rumunskim prvakom pokazala da je zrela za pisanje istorije, jer je plesala na jednom od najnegostoljubivijih terena u Evropi - u grotlu dvorane „Trajan”, pred najbučnijim rukometnim navijačima na Starom kontinentu, držala je čas i slavila sa ogromnih 34:24. I pored činjenice da želi pobjedu, Adžić će pružiti šansu i igračicama sa klupe, a prvu pravu priliku čeka Elena Gjorgijevska, koja je zimus stigla iz skopskog Metalurga.

“Ova utakmica je veoma bitna za nas, jer nakon nje imamo obaveze sa reprezentacijom, tako da nećemo imati dovoljno vremena za pripremu polufinala. Pozivam Podgoričane i ostale da dođu u što većem broju, jer nam je podrška navijača veliki plus. Čeka nas težak protivnik i daćemo sve od sebe da osvojimo dva boda, s obzirom na to da nam je pobjeda veoma važna”, istakla je Gjorgijevska, koja je svoj monolog na konferenciji za novinare počela sljedećim riječima:

„Ja se izvinuvam što ke moram na makedonski da zboruvam, pošto malce mi je teško na crnogorski”.

Bonus video: