Lovćen favorit protiv Sutjeske

"I nama i njima je, međutim, bitniji meč koji ćemo odigrati u srijedu u domaćem prvenstvu, ali ćemo svakako ići na trijumf i u ovom meču", kaže pomoćni trener Lovćena Zoran Abramović.
82 pregleda 0 komentar(a)
Igor Marković, Foto: Zoran Đurić
Igor Marković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.03.2012. 10:20h

Lovćen nastavlja sa paklenim rasporedom ove nedjelje - nakon gostovanja Bosni u SEHA ligi, i dvije odigrane utakmice protiv Berana (po jedne u prvenstvu i Kupu), izabranici Pera Miloševića večeras (18 časova) ugostiće ekipu Sutjeske u Regionalnoj ligi.

"Obavezni smo da pružimo maksimum i tako nastavimo seriju dobrih rezultata u SEHA ligi, bez obzira na to što nam je ovo peti meč u posljednjih sedam dana. Sutjeska je većinom sastavljena od omladinskih reprezentativaca Crne Gore, koji su pokazali da su veoma kvalitetni. Zbog toga poštujemo protivnika, ali daćemo sve od sebe i potruditi se da napravimo što bolji rezultat. I nama i njima je, međutim, bitniji meč koji ćemo odigrati u srijedu u domaćem prvenstvu, ali ćemo svakako ići na trijumf i u ovom meču", kaže pomoćni trener Lovćena Zoran Abramović.

On dodaje da ekipi fale treninzi, koje ne uspijevaju da odrade od prebukiranog rasporeda.

“Kao što sam rekao, posljednjih desetak dana imamo samo utakmicu, za utakmicom, i vrlo malo vremena za trening, ili oporavak igrača. Tako su nam još uvijek roviti Lasica i Pejović, koji su, bez obzira na povrede, igrali u prethodnom periodu. Najgore od svega je što će nam čitav mart biti takav, ali ja vjerujem da ovi momci mogu pružiti svoj maksimum”, dodao je Abramović.

Krilo Lovćena Mirko Radović, takođe očekuje jaku utakmicu i žestoku borbu.

“Tačno je da smo umorni od velikog broja utakmica u proteklom periodu, ali mi i dalje igramo onako kako se to od nas očekuje. Mislima da je pored dobre igre koju prikazujemo, za naš uspjeh zaslužna i odlična atmosfera u klubu”, kaže Radović.

I Sutjeska je u veoma jakom ritmu, jer je juče igrala i remizirala u derbiju Prve lige protiv Budvanske rivijere (28:28).

"Ovo nam je četvrta utakmica u prethodnih sedam dana. Umor se osjeća, ali smo spremni da u novom odmjeravanju snaga sa Lovćenom pružimo svoj maksimum. Cetinjani su apsolutni favoriti. Prošle polusezone dva puta su nas savladali, zbog čega nam motiva neće nedostajati.Potrudićemo Svjesni smo, ipak, da ne zavisi sve od nas, jer Lovćen igra kao preporođen, tako da ne možemo da mu prijetimo", kaže Risto Blagojević, srednji bek Nikšićana.

U prvom dijelu lige, Lovćen je bio bolji u Nikšiću sa 26:20.

Bonus video: