Đer prvak Evrope, Jovanka Radičević objedinila krune

"Ispunjeni su mi svi snovi, ovo je nešto o čemu svaki sportista mašta”, rekla je Radičevićeva
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2013. 15:20h

Prokletstvo je konačno prekinuto, nakon sedam baksuznih evropskih finala rukometašice Đera su napokon osvojile trofej. I to najvažniji - mađarski šampion je postao prvak Evrope!

Jovanka Radičević i drugarice su danas i u revanšu finala Lige šampiona u Vespremu savladale Larvik sa 23:22 i potvrdile trijumf u Norveškoj (24:21).

Đer je dominirao od starta, tako da je pobjednik praktično bio poznat već početkom 16. minuta, kada je Ivet Sepeši pogodila za ogromnih 9:2. Sedam razlike je bilo i u nastavku (17:10), da bi se Norvežanke probudile i smanjile na 19:17.

Đer je, ipak, opet pronašao igru, a pitanje osvajača titule je riješeno devet minuta prije kraja, kada je Radičevićeva maestralnim lobom pogodila za 21:17 i tako objedinila titule klupskog i reprezentativnog prvaka Evrope.

“Ovdje je ludnica. Tek smo izašle iz dvorane i idemo u Đer, sprema nam se doček na trgu. Ne osjećam ni noge ni ruke, ali neka, ovo je prelijepo”, oduševljeno je pričala 26-godišnja Podgoričanka.

Larvik je do kraja utakmice serijom 4:0 izjednačio na 22:22, ali nije bilo vremena za potpuni preokret. Joka je, kao i u prvom meču finala, postigla pet golova, isto koliko i Hajdi Loke.

Na drugoj strani, Nora Merk je pet puta tresla mrežu, a Gro Hamerseng i Lin-Kristin Rigelhut-Koren po četiri. Golmanski duel je opet pripao Katrine Lunde-Haraldsen, koja je odbranila 16 šuteva, dva više nego njena sunarodnica Sesilija Leganger.

“Od početka do kraja sam vjerovala da ćemo pobijediti. Norvežanke nisu imale šanse da nas pobijede, da smo još igrale ubijeđena sam da ne bi mogle da nas stignu, jer sam vidjela koliku moć i snagu imamo kao ekipa. Igrale smo kao pravi tim i zasluženo smo na krovu Evrope. Završile smo sezonu sa samo jednim porazom, i to minimalnim od Olkima”, napomenula je Radičevićeva.

Crnogorska reprezentativka je ispunila cilj zbog kojeg je prije dvije godine i prešla iz Budućnosti u Đer, a titula u Ligi šampiona je pravi poklon i njoj i navijačima pred odlazak u Vardar.

“Provela sam ovdje dvije prelijepe godine, igrala dva finala, a mislim da nema ljepšeg načina da odem od ovog sa trofejom Lige šampiona. Idem u novi klub, sa novim ambicijama i želim nove trofeje. Ali, sada je najbitnije da mi se san ostvario, moram da uživam u ovome, jer je to vrhunac moje karijere”, istakla je Radičevićeva.

Pokazala sam da zaslužujem titulu

Do danas su Katarina Bulatović, Anđela Bulatović, Radmila Miljanić, Milena Knežević, Ana Đokić, Sonja Barjaktarović, Suzana Lazović i Marina Vukčević bile šampionke Evrope u klupskoj i reprezentativnoj konkurenciji, sada je to Jovanka Radičević.

Djevojka koja je ove sezone dokazala da je najbolje desno krilo svijeta tako je zaokružila devet mjeseci iz snova - 11. avgusta prošle godine je osvojila srebro na Olimpijskim igrama u Londonu, 16. decembra zlato na Evropskom prvenstvu u Srbiji, a juče i titulu u Ligi šampiona.

“Ništa bolje nisam mogla ni da zamislim. Pokazala sam da zaslužujem da dođem do trofeja Lige šampiona, presrećna sam jer su se trud i rad koje sam ulagala svih ovih godina isplatio. Sa reprezentacijom sam ispunila snove, ali sam sanjala i titulu u Ligi šampiona. Srce mi je puno, svaka medalja je posebna, ali sam nakon uspjeha sa reprezentacijom baš željela da se ostvarim i na klupskom planu. Ispunjeni su mi svi snovi, ovo je nešto o čemu svaki sportista mašta”, rekla je Radičevićeva.

Ovo, međutim, nije kraj ambicijama.

“Nadam se da će me zdravlje poslužiti, jer želim medalju i na Svjetskom prvenstvu”, poručila je Radičevićeva, koja kući stiže 28. maja, poslije finala Kupa Mađarske.

Galerija

Bonus video: