Kadetkinje bolje od juniorki, Budućnost II u finalu Kupa

Budućnost II je, naime, danas u polufinalu Kupa iznenadila Bisere sa 27:19 (18:8)
0 komentar(a)
Kadetkinje Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Kadetkinje Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 10.05.2013. 14:25h

U finalu ovogodišnjeg Kupa Crne Gore za rukometašice igraće dvije ekipe istog kluba!? Rival Budućnosti, koju očekuje formalnost protiv Sutjeske u polufinalu (meč tek treba da se igra, vjerovatno iduće nedjelje) biće Budućnost II, koju sa klupe vodi legendarna crnogorska rukometašica Maja Savić.

Budućnost II je, naime, danas u polufinalu iznenadila Bisere sa 27:19 (18:8), u utakmici na kojoj su sva trojica službenih lica bili internacionalci (sudije Miloš Ražnatović i Ivan Pavićević, te kontrolor Nebojša Vujisić).

Inače, u prvenstvu nije dozvoljeno da dvije ekipe jednog kluba igraju u istom rangu, zbog čega Budućnost II, iako drugoplasirana nakon ligaškog dijela, nije igrala Mini ligu za prvaka.

Iznenađenje je još veće ako se zna da za Budućnost II nastupaju mahom igračice kadetske reprezentacije Crne Gore (koja je nedavno izborila plasman na Evropsko prvenstvo u Poljskoj), koje su, sasvim zasluženo, pobijedile tim Sandre Kolaković, u kojem igraju juniorske reprezentativke.

U ligaškom dijelu prvenstva Prve lige, Biseri su oba puta bili bolji od Budućnosti II (32:24, 17:13).

Najefikasnija u pobjedi Budućnosti II bila je Đurđina Malović sa šest golova, po pet su dodale Ivona Pavićević, Itana Grbić i Esma Muratović, dok su se po tri puta u listu strijelaca upisale Nina Bulatović i Vasilisa Senić.

U ekipi Bisera najefikasnija je bila Nada Pejović sa šest golova, Sandra Rakočević je dala četiri, Anđela Ivanović i Dijana Mugoša po dva, te Bobana Klikovac, Olivera Vukčević, Marija Mugoša, Marija Kaluđerović i Iva Rečević po jedan.

Bonus video: