Povratak Marka i Žarka Pejovića, Žarko Marković i dalje na spisku

Selektor Kastratović je prije mečeva sa Izraelom najavio da će podnijeti ostavku kada Žarko Marković ponovo zaigra u nacionalnom dresu
116 pregleda 0 komentar(a)
Rukometaši Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Rukometaši Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.05.2013. 16:38h

Selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore Zoran Kastratović saopštio je danas spisak od 21 igrača koji konkurišu za sastav koji će u junu igrati dva posljednja meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Danskoj, protiv Njemačke (12. juna u “Morači”) i Češke (15. jun, Brno).

Na spisku je i dalje Žarko Marković, desni bek njemačkog Gepingena, koji se nije odazvao pozivima za dvije posljednje akcije, za Svjetsko prvenstvo u Španiji, te kvalifikacione mečeve sa Izraelom.

"Crna Gora je isuviše mala da bi se odrekla igrača kvaliteta Žarka Markovića, koji je relativno mlad igrač", kazao je “Vijestima” selektor Kastratović i ponovio ono što je rekao pred mečeva sa Izraelom, a to je da će podnijeti ostavku kada Marković ponovo zaigra u nacionalnom dresu.

U odnosu na Izrael, jedina nova imena su bek Tatrana iz Prešova Žarko Pejović i Marko Pejović, pivot holandskog Lajonsa, koji je prethodnu akciju propustio zbog povrede. Žarko Pejović je posljednji put bio na spisku za prošlogodišnji junski baraž za SP, ali se tada nije odazvao jer je imao zakazano vjenčanje, istina nakon revanš baraža.

Okupljanje reprezentacije je zakazano za 3. jun u Podgorici.

Nakon četiri odigrana kola u grupi 2, Crna Gora je prva na tabeli sa šest bodova, Njemačka i Češka imaju po četiri, dok je Izrael posljednji sa dva boda.

Dvije prvoplasirane selekcije izboriće vizu za EP, kao i najbolja trećeplasirana, računajući bodove sa dvije prvoplasirane ekipe iz grupe. “Crveni” su jako blizu Danske, za to im treba barem remi protiv Njemaca. Čak i u slučaju poraza u posljednja dva meča, Mrvaljević i drugovi bi mogli do EP, jer su trenutno najbolja trećeplasirana ekipa...

SPISAK

Golmani

1. Rade Mijatović (Dinamo Minsk, Bjelorusija)

2. Marko Rajković (Valens, Francuska)

3. Nebojša Simić (Malme, Švedska)

Lijeva krila

4. Petar Kapisoda

5. Igor Marković (Lovćen)

Desna krila

6. Fahrudin Melić (Gorenje, Slovenija)

7. Marko Lasica (Pik Seged, Mađarska)

Pivoti

8. Mladen Rakčević (Metalurg, Makedonija)

9. Nemanja Grbović (Lovćen)

10. Marko Pejović (Lajons, Holandija)

Lijevi bekovi

11. Vladimir Osmajić (Cimos, Slovenija)

12. Vasko Ševaljević (Dinamo Minsk, Bjelorusija)

13. Goran Lasica (Lovćen)

Srednji bekovi

14. Draško Mrvaljević (Bregenc, Austrija)

15. Stevan Vujović

16. Mirko Milašević (Puetro Sagunto, Španija)

17. Žarko Pejović (Tatran, Slovačka)

Desni bekovi

18. Zoran Roganović (Lund, Švedska)

19. Marko Simović (Al Ahli, Katar)

20. Ivan Perišić (Lovćen)

21. Žarko Marković (Gepingen, Njemačka)

Bonus video: