Crna Gora rivale dobija 26. maja

Žrijeb će biti organizovan u sklopu finalnog turnira ženskog Kupa Mađarske, koji se tog vikenda održava u Vesprem areni.
87 pregleda 0 komentar(a)
rukometašice Crne Gore, Foto: Fonet
rukometašice Crne Gore, Foto: Fonet
Ažurirano: 08.05.2013. 22:24h

Najbolje crnogorske rukometašice će rivale u grupi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Hrvatskoj 2014., u četvrtom ciklusu kvalifikacija za prvenstva Starog kontinenta od obnavljanja državne nezavisnosti, dobiti 26. maja na žrijebu u mađarskom Vespremu (početak u 17 časova), saopšteno je iz Evropske rukometne federacije.

Žrijeb će biti organizovan u sklopu finalnog turnira ženskog Kupa Mađarske, koji se tog vikenda održava u Vesprem areni.

Direktnu vizu za naredno EP imaju jedino organizatori, Mađarska i Hrvatska, dok će Crna Gora, aktuelni šampion Evrope, zajedno sa ostalih 25 reprezentacija morati da igra kvalifikacije.

Logično, Crna Gora će biti žrijebana iz prvog šešira, zajedno sa prvakom svijeta i olimpijskim šampionom Norveškom, zatim Danskom, Francuskom, Rusijom, Španijom i Švedskom, koje, dakle, ne mogu biti protivnici izabranicama Dragana Adžića u kvalifikacionoj grupi.

Iz drugog šešira biće žrijebane Rumunija, Srbija, Njemačka, Island, Holandija, Ukrajina i Češka, u trećem šeširu su Makedonija, Turska, Slovenija, Poljska, Austrija, Bjelorusija i Slovačka, a u posljednjem se nalaze Švajcarska, Portugal, Italija, Litvanija i Finska.

Ukupno 26 reprezentacija biće žrijebano u sedam grupa, od čega će u pet biti četiri ekipe, dok će u dvije grupe igrati tri tima.

Po dvije prvoplasirane selekcije iz svake grupe izboriće vizu za EP u Mađarskoj (Budimpešta, Deberin, Đer) i Hrvatskoj (Varaždin, Zagreb), koje je na programu od 7. do 21. decembra 2014. godine.

Prva dva kola kvalifikacija na programu su između 23. i 27. oktobra, treće i četvrto kolo se igra između 26. i 30. juna iduće godine, a posljednja dva od 11. do 15. juna.

Podsjećanja radi, Crna Gora je u prethodna tri ciklusa kvalifikacija dva puta izborila plasman na EP – u Danskoj i Norveškoj 2010. godine je bila šesta, dok je u decembru prošle godine u Srbiji osvojila zlato. U prvom ciklusu kvalifikacija nije uspjela da izbori vizu za EP 2008. u Makedoniji, pošto je u baražu eliminisana od Hrvatske.

Bonus video: