Nebojša Simić u Malmeu

"Želio sam klub gdje ću dobiti više prostora, što mi je važno za napredak, i našao ga", kaže za „Vijesti“ 20-godišnji Simić
77 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2013. 14:10h

Imao je odličnu sezonu u Lundu, u drugoj ligi Švedske, i uz Zorana Roganovića bio među najzaslužnijima za ekspresan povratak u elitu. Očekivao je da će i naredne sezone biti u istom klubu, ali će, ipak, promijeniti sredinu, iako ne i zemlju – mladi i veoma talentovani golman crnogorske rukometne reprezentacije Nebojša Simić potpisao je ugovor na godinu plus godinu sa prvoligašem Malmeom.

"Iskreno, mislio sam da ću tamo da ostane još godinu, ali desile su neke stvari, zbog kojih sam odlučio da potražim novi klub. Trener Veroljub Kosovac je napustio klub, doveli su nekog starijeg golmana, situacija se dosta promijenila, pa sam tražio najbolje rješenje za mene. Želio sam klub gdje ću dobiti više prostora, što mi je važno za napredak, i našao ga", kaže za „Vijesti“ 20-godišnji Simić.

Osim Malmea, sa Simića je bio zainteresovan i drugi klub iz Lunda, Lugi.

"Sa Lugijem su ti pregovori dosta sporo išli, jer oni igraju polufinale plej-ofa, a imaju prvog golmana, pa bih, po njihovoj priči, trebao da se borim sa njim za mjesto na golu. Na sastanku sa Malmeom su bili predsjednik, potpredsjednik, direktor, baš su me lijepo dočekali, razgovarao sam i sa trenerom Magnusom Andersonom, bivšim legendarnim švedskim igračem, koji je vodio Kopenhagen kada je igrao fajnl-for Lige šampiona. To mi se odmah dopalo, imali smo otvoren razgovor, u kojem smo rekli šta očekujemo jedni od drugih. Magnus mi je ponudio da budem prvi golman Malmea, što me oduševilo s obzirom na moje godine. Nakon tri-četiri dana od razgovora su mi poslali ugovor i ja sam prihvatio da potpišem. Baš smo se brzo dogovorili, ja sam baš zadovoljan uslovima", dodaje bivši golman Sedmerca, Mornara i Lovćena.

Prema riječima Simića, Malme, koji je ove sezone vodio grčevitu borbu za ostanak u eliti, na kraju je i izborio (11. u konkurenciji 14 timova), iduće sezone očekuju bolji rezultati.

"Imali su velikih pehova ove sezone, tri igrača su pokidali ahilove tetive, bilo je i bolesnih tokom sezone, pa su često igrali sa mlađim igračima. Ali, sad je to sanirano, Anderson je doveo nekoliko igrača iz Danske, sa kojima je radio. Iako nijesmo pričali o ambicijama, mislim da je cilj Malmea da bude među osam najboljih iduće sezone, da igra plej-of".

Simić je, kako kaže, prezadovoljan prvom sezonom u inostranstvu.

"Imao sam veoma dobru sezonu u Lundu. Malme je udaljen 10-minuta vožnje od Lunda, tako da su me dosta utakmica gledali i to mi je sigurno bila najjača preporuka", zaključio je Simić, koji će se novom klubu priključiti krajem jula, a prije toga ga sa Crnom Gorom očekuje završetak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Danskoj, odnosno mečevi sa Njemačkom i Češkom.

Bonus video: