Kil protiv Hamburga, Barselona sa Targi Vive Kilceom

Branilac titule Kil igraće njemačko polufinale Lige šampiona protiv Hamburga, dok se u drugom polufinalu sastaju Barselona i poljski Vive Targi Kelce, odlučeno je na žrijebu u Kelnu
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.05.2013. 18:10h

Branilac titule Kil igraće njemačko polufinale Lige šampiona protiv Hamburga, dok se u drugom polufinalu sastaju Barselona i poljski Vive Targi Kelce, odlučeno je na današnjem žrijebu u Kelnu, koji su vodili gradonačelnik Kelna Jirgen Roters i Mihael Viderer, generalni sekretar Evropske rukometne federacije.

Fajnl-for Lige šampiona četvrtu uzastopnu godinu biće održan u dvorani “Lankses” u Kelnu. Prvo finale na programu je 1. juna u 15.15 časova, drugo se igra istog dana od 18 časova. Raspored polufinala biće naknadno, nakon konsultacija oko TV prenosa. Finale je na programu 2. juna.

Kil i Barselona će treći put igrati na finalnom turniru u Kelnu, i jedini su ovogodišnji učesnici koji su osvajali trofej. Keln je bio prvak Evrope 2000. (bolji od Barselone) i 2012. godine (savladan bivši Siudad Real, danas Atletiko Madrid), dok je Barselona titulu osvojila 2011. godine, u finalu protiv Siudad Reala.

Hamburg će drugi put u klupskoj istoriji igrati fajnl-for, a 2011. godine je bio treći, dok će Vive Targi Kelce debitovati na završnom turniru.

Bonus video: