Kjelce osvojio Skoplje, Narsis donio prokret Kilu

Vesprem je bio na pragu velike pobjede, vodio 28:22 u 48. minutu u Njemačkoj, ali je Kil serijom 6:0 izjednačio, a onda sa dva gola u posljednjem minutu stigao do pobjede (32:31)
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2013. 19:07h

Nada rukometaša Metalurga mogu da se domognu fajnl-fora Lige šampiona polako iščezava - šampion Makedonije je u Skoplju izgubio od Vive Kjelcea sa 27:25, pa će teško u Poljskoj moći da se domogne mjesta u Kelnu.

Tim Bogdana Vente je vodio tokom čitavog drugog poluvremena i zasluženo slavio. Mateuš Jahlevski, Tomaš Rosinski i Uroš Zorman su postigli po četiri gola, a po tri su dodali Mihal Jurecki i Kšištof Lijevski.

U timu Lina Červara najbolji je bio Naumče Mojsoski, koji je šesti put zatresao mrežu Poljaka u posljednjoj sekundi iz sedmerca. Mladen Rakčević je dao dva gola.

Vesprem je bio na pragu velike pobjede, vodio 28:22 u 48. minutu u Njemačkoj, ali je Kil serijom 6:0 izjednačio, a onda sa dva gola u posljednjem minutu stigao do pobjede (32:31).

Posljednji je bio spektakularan - Danijel Narsis je u potpunosti opravdao nadimak, podigao se sa 11 metara i “probio” mrežu Mađara.

Marko Vujin je predvodio domaće sa osam pogodaka, a po četiri su dali Narsis, Momir Ilić, Kristijan Šprenger i Rene Toft-Hansen.

Laslo Nađ je postigao čak 11 golova za goste, pet je dodao Renato Sulić, a Iman Džemali i Kristijan Ugalde po četiri.

Dilema nije bilo samo u derbiju sjevera Njemačke - Hamburg je lako slavio u Flensburgu (32:26) i osvetio se domaćima za poraz u polufinalu nacionalnog Kupa.

Hrvati Domagoj Duvnjak i Blaženko Lacković, te Paskal Hens, bili su precizni po šest puta, baš kao i bek domaćih Petar Đorđić.

Bonus video: