Rakčević: Napravili smo istorijski uspjeh, nadam se da možemo i korak dalje

"Nama su mečevi u grupi pokazali da možemo da igramo ravnopravno sa njima", dodao je Rakčević
0 komentar(a)
Mladen Rakčević, Foto: Rkmetalurg.mk
Mladen Rakčević, Foto: Rkmetalurg.mk
Ažurirano: 20.04.2013. 22:12h

Ćetvrtfinale Lige šampiona za rukometaše itekako će pratiti i ljubitelji rukometa u Crnoj Gori. Ne samo zato što se radi o završnici najkvalitetnijeg klupskog takmičenja, već i zbog toga što će na sceni biti i jedan crnogorski reprezentativac - Mladen Rakčević u nedjelju u dresu skopskog Metalurga igra prvi meč četvrtfinala protiv poljskog Targi Vive Kelcea.

Plasmanom među osam najboljih ekipa Starog kontinenta, Metalurg je već napravio najveći uspjeh u istoriji makedonskog klupskog rukometa, ali ekipa Lina Červara želi da pokuša da napravi novi podvig, plasira se na finalni turnir u Kelnu...

"Ne znam da li nam je prednost ili mana to što prvi meč igramo kod kuće, iako nam je uvijek odgovaralo da smo domaćini u prvom meču. Zna se da igramo dosta dobro i na strani. Bitno je da ostanemo živi i zdravi do kraja. Do sada smo napravili istorijski uspjeh, a nadam se da možemo i korak dalje", rekao je crnogorski reprezentativni pivotmen za Balkan-Handball.com, specijalizovani rukometni portal, koji posebno prati rukometna zbivanja na prostoru Balkana.

Metalurg je sa Targi Vive Kelceom igrao u grupnoj fazi LŠ, i oba puta je poražen, ali minimalno (21:20 u gostima, 23:21 u Skoplju), što znači da razlika u kvalitetu, ako je i ima, nije velika...

"Igrali smo ravnopravno, čak i više od toga. Našim naivnim greškama smo im dozvolili da pobijede. Kelce je jako dobra ekipa, ne treba se zavaravati. Mi smo se radovali kada smo dobili Kelce za protivnika, jer je bolje sa njima, nego sa nekom od velesila svjetskog rukometa, koje su preostale u šeširu. U poljski tim se puno ulože, sve je složeno na vrhunskom nivou. Nama su mečevi u grupi pokazali da možemo da igramo ravnopravno sa njima", dodao je Rakčević.

Sjutrašnja utakmica u Skoplju počinje u 17 časova.

Četvrtfinale

Atletiko Madrid - Barselona 25:20 (11:10)

Sjutra

Metalurg - Targi Vive Kelce (17.00)

Kim - Vesprem (17.15)

Flensburg - Hamburg (18.45)

Bonus video: