Atletiko nosi plus pet u Barselonu

Rukometaši Talanta Dujšebajeva savladali su Katalonce sa 25:20 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2013. 10:12h

Barselona se čitave sezone poigrava sa rivalima, sebi je dozvolila samo jedan poraz uz 42 pobjede, ali je Atletiko Madrid proradio u najvažnijem trenuku - rukometaši Talanta Dujšebajeva savladali su Katalonce sa 25:20 u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Atletiko je ove sezone gubio od „blaugrane” u Superkupu (34:31), Asobal kupu (32:24) i Asobal ligi (25:22). Zbog toga je tim Ćavija Paskvala bio favorit, ali su Ivano Balić i drugovi u drugom poluvremenu bili mnogo bolji i zasluženo stigli do pobjede. Ključna je bila serija 4:0, kojom su domaći poveli 23:17 i „zapalili” publiku u Vistalegreu.

Đoan Kanjeljas i Kiril Lazarov su bili najefikasniji sa po šest golova, dok su Balić i Roberto Garsija Parondo dodali po četiri. Odličan je bio i legendarni Havijer Ombrados, koji je izrastao u heroja, jer je odbranio sedmerac Albertu Rokasu pet sekundi prije kraja. Prije toga je zaustavio 13 šuteva i još jedan penal.

Ubjedljivo najbolji u poraženom timu je bio Sergej Rutenka sa šest pogodaka. Revanš u „Palau blaugrani” je zakazan za subotu.

Preostala tri meča četvrtfinala igraju se danas. Metalurg Mladena Rakčevića dočekuje poljskog šampiona Vive Kjelce, Vesprem gostuje u Kilu, a u derbiju sjevera Njemačke se sastaju Flensburg i Hamburg.

Rezultat: Atletiko Madrid - Barselona 25:20 (11:10). Danas: Metalurg - Vive Kjelce (17), Kil - Vesprem (17.15), Flensburg - Hamburg (18.45).

Bonus video: