Vuja predstavljen kao trener Železničara i obećao veselje u Nišu

"Da li će biti nekih teških momenata i poraza od ozbiljnih evropskih ekipa? Sigurno će ih biti, ali sam siguran da će biti i dosta veselja", istakao je Vujovi
97 pregleda 1 komentar(a)
veselin vujović, Foto: BETA
veselin vujović, Foto: BETA
Ažurirano: 04.07.2018. 13:34h

Jedan od najboljih jugoslovenskih rukometaša svih vremena Veselin Vujović predstavljen je danas u Nišu kao trener vicešampiona Srbije Železničara.

"Radnik na naplatnoj rampi mi je, kada me je vidio, rekao da je ovo veliki dan za Niš. Ispravio sam ga i rekao da je ovo dan veliki valjda za niški sport, a on je rekao 'ne, za Niš'. Doček u gradu i klubu je nevjerovatan", rekao je Vujović na konferenciji za novinare.

Ambicija u narednoj sezoni biće da Železničar osvoji srpsko prvenstvo, kao i Seha ligu, gdje će se po riječima Vujovića, prvi put susresti s vrhunskim evropskim klubovima.

"Da li će biti nekih teških momenata i poraza od ozbiljnih evropskih ekipa? Sigurno će ih biti, ali sam siguran da će biti i dosta veselja", istakao je Vujović.

On je rekao da je siguran da neće sve uvijek funkcionisati najbolje na svijetu, ali da i najduži put kreće prvim korakom, a Železničar je već napravio prvi korak time što je vratio klub i stabilizovao ekipu.

"Pitanje je koliko ćemo uspjeti u kratkom periodu, ali koliko sam razumio ljude koji su uticali da ja ovdje dođem, ovo nije kratkoročan plan, već nešto što treba da Niš velikim slovima upiše na rukometnu mapu Evrope", naveo je Vujović.

Kako je rekao Vujović, sve do danas nije bio siguran da li je donio dobru odluku da dođe u Niš, pošto je imao nekoliko ponuda.

On je kazao da sada ima blagu tremu da ispuni ogromna očekivanja koja imaju svi.

"Ne bih došao da se moje emocije nisu poklopile sa emocijama ljudi koje vode klub. Okidač je bilo to kada sam na utakmici s Vojvodinom vidio s koliko emocija su predsjednik kluba i gradonačelnik pratili sve to", kazao je Vujović.

Rekao je da se iskreno nada da će navijači u Nišu prepoznati da klub radi dobru stvar, jer bez publike nema ekipe i nema ničega.

"Železničar ima sjajne momke koji su odigrali u prošloj sezoni sjajnu igru. Vjerujem da mogu mnogo više i bolje. Nadam se da niko neće odustati kada im budem podijelio zadatke", rekao je Vujović.

Veselin Vujović je nekadašnji igrač Lovćena, Metaloplastike, Barselone i Granoljersa, a u trenerskoj karijeri je predvodio Partizan, Lovćen, Metaloplastiku, Sijudad Real, Vardar, Al Sad, Al Šabab, Zagreb i Koper.

Bio je selektor Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

S Metaloplastikom i Barselonom je osvojio Ligu šampiona, a sa nacionalnim timom zlato i bronzu na Olimpijskim igrama, zlato i srebro na Svjetskom prvenstvu, kao i bronzu na Evropskom prvenstvu.

Bonus video: